LED ampül

Arkadaslar bende aydinlatma ile ilgili tecrubelerimi yazayim. Eski aracim mercekli fardi ve xenon takmistim 6000k (tam beyaz) yagmurda ne goruntu kaliyordu ne yoldaki cizgileri gorebiliyordum. Direk degistirdim ve 4300k xenon (gun isigi) ampullerden aldim. Aydinlatmasi yagmurda da kuru havada da harikaydi ve merceklerden dolayi tek bir selektor yemedim.

Yani isin ozu merceksiz fara led veya xenon onermem acikcasi. Hem karsi tarafi hem kendinizi riske atacak durumlar dogurabilir. Haa illa takilacaksa da 4300 kelvin en ideal aydinlatmayi sagliyor benim kanaatim o yonde..

Bu arada xenon icin muayenedeki kistas: fabrikasyon xenon degilse mercekli far ve yikama tertibati varsa muayeneden gecer.. ama bu ikisinden biri bile yoksa kalirsiniz.
Xenon için mercek aranmıyor, FD6 Honda Civic'ler fabrika xenonludur ama mercekleri bulunmaz. Xenonda zorunlu 2 donanım far yıkama ve otomatik far yükseklik ayarıdır. Led aydınlatmalarda far yıkama zorunluluğu vardı sonradan kaldırıldı. Otomatik yükseklik ayarı hala zorunlu ama muayenede pek bakmıyorlar diye biliyorum.
 
inwells markasının hangi modelini kullandınız. bir de yağmurlu havalarda aydınlatmada sorun oluyor mu?
Kırmızı kutulu olanını kullandım.
Bende kısalarda mercek olduğu için, dağılma yapmadı ve bu yüzden yağmurda sıkıntı yasamadim ama sislerde mercek olmadığından dağılma yapıyor. Yağmurda sıkıntı olabilir
 
39,124Konu
763,837Mesajlar
21,881Kullanıcılar
rafetberkaySon üye
Geri
Üst Alt