Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

korfezden ...

omercanilica

Kayıtlı Üye
Katılım
26 Ağu 2009
Mesajlar
3,103
-AB, MOTOSİKLET PİSTİ KAPATTI
-KOCAELİ'DEKİ KÖRFEZ PİSTİ, 5 DESİBELİN ÜSTÜNDE SES
KİRLİLİĞİ YAPTIĞI GEREKÇESİYLE AVRUPA BİRLİĞİ ÇEVRE
MEVZUATI DOĞRULTUSUNDA BELEDİYE TARAFINDAN MÜHÜRLENDİ

KOCAELİ (A.A) - 14.09.2009 - Hüseyin Doğru - Kocaeli'nin Körfez ilçesinde bulunan ve özellikle motosiklet yarışlarının düzenlendiği Körfez Pisti, ses kirliliği yaptığı gerekçesiyle şikayet üzerine belediye tarafından Avrupa Birliği (AB) Çevre Mevzuatı doğrultusunda mühürlendi.
Şikayet üzerine Körfez Pisti'ne 50 metrelik mesafedeki bir konutun bahçesinde yapılan ölçümlerde ses seviyesinin 75 desibel (dB) olduğu gerekçesiyle pist kapatıldı. Söz konusu mesafede elde edilen değerin 5 desibel olması gerektiği bildirildi.
Motosiklet Federasyonu Başkanı Süleyman Memnun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, pistin mühürlendiğine yönelik kendilerine yazı ulaştığını söyledi. Pistin Körfez Belediyesi tarafından mühürlendiğini dile getiren Memnun, ''Burası 1950 metrelik bir pist. Bu pistten Kenan Sofuoğlu yetişti. Böyle bir pist neden kapatılıyor anlayamıyorum. Burası spora ayrılmış bir bölge. Kapandığı için 5-6 Eylül tarihlerinde iki şampiyonayı yapamadık'' dedi.

-15 BİN TL PARA CEZASI-

Körfez Pisti'ni işleten İstanbul Motorsporları Kulübü (İMK) Başkanı Hakan Koca da çevredeki konutlarda yaşayan birisinin ''ses kirliliği'' nedeniyle şikayetçi olduğunu söyledi.
''Körfez Belediyesi, Avrupa Birliği Uyum Yasaları kapsamında çevreyle ilgili mevzuatı doğrultusunda işlem yapmış. Gelip ölçtüler ve 5 desibelin üstünde olduğu için de pist kapatıldı'' diyen Koca, şöyle konuştu:
''Temmuz ayında 15 bin 531 lira ceza kestiler. Ağustos ayında cezayı ödedik. Buna rağmen ekipler pisti mühürledi. Ben uzun yıllar bu sporun içindeyim. Burası 1992-1993 yılında yapıldı. Burası spora ayrıldı ve ona göre yapıldı. O dönemde burada her hangi bir konut yoktu. Atıl olan bir bölgeydi. Pist yapılınca gelişme sağladı, imar alanları oluştu. İnsanlar konut yaptı. Ekonomik gelişme kaydedildi. Bir anlamda dağdan gelip bağdakileri kovuyorlar.''
Daha sonra Türkiye Bilimsel ve Teknik Araştırma Kurumu'na (TÜBİTAK) ölçüm yaptırdıklarını belirten Koca, belediyenin ölçüm yaptığı cihazın kalibrasyonunda hatalar olduğunu tespit ettiklerini savundu.
Ayrıca ilgili maddede ''konutun sağında, solunda, önünde veya arkasında'' gibi ifadelere yer verildiğini kaydeden Koca, ''Oysa pistin böyle bir durumu yok. 50 metre mesafe var ve aradan yol geçiyor. Belediye ekipleri de evin bahçesinden ölçüm yapmışlar. Oysa evin içinden pencere kapalıyken ölçüm olmalı'' dedi.

-YÜRÜTMEYİ DURDURMA DAVASI-

Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü (GSGM) ve federasyon aracılığıyla gerekli tedbirleri almak için çalışma başlattıklarını belirten Koca, şunları kaydetti:
''Öncelikli olarak Kocaeli 2. İdare Mahkemesi'ne yürütmeyi durdurma davası açtık. Ne yazık ki şu an burada antrenman bile yapılamıyor. Biz belediye kurallarına uymak istiyoruz. Karşı gelmemiz söz konusu değil. Zaten pistle ilgili daha büyük organizasyonlar için çalışma başlatmayı planlıyorduk. Şimdi bunun içine sesi de ilave edeceğiz. Pistin konutlara bakan bölümüne önlemler almayı planlıyoruz. Ancak bunun mali bir bedeli de var.''

ALINTIDIR.​

http://www.bizimkocaeli.com.tr/guncel/9076-KorfezPistimuhurlendi.htmllınktede ayrıntılı yazılar var ...

Aslında 1 ayı oluyo nerdeyse ama baktım kımse konu hakkında bırseyler yazmamıs ben yazım dedım antalyadan sonra ızmıt te kapandı gıderek azalan pıstler yakında kıralanma suresı bıten ıstanbul park ıcınde bence gecerlı oluca bu durum ... devletımızın verdıgı sosyal mesajları uygulamak ısterız ama nerde uygulıcaz en yakın ızmır pınar basında mı? ''Sızın gıbı genclerı Pıstlerde gormek ısıtyourz'' tabı bıraktıgınız pıstlerde yerımızı alıcaz.
 
bu memleketten adam olmaz ya.. :S
 
gençler pistte gazlasın
hangi pistte?
 
iyi ne güzel devlet uygun pist yapacağına bide kapatsın..... onu bırak istanbul park sanki Türk gençleri için yapılmış gibi lans edilsede sadece formula1 gelecek turızm kalkınacak diye bi zihniyetle yapıldı sadece! ondan sonra gençler caddelerde birbirini yiyo diyolar ne bu magandalık? bu gençler nereye gidecek? tabiki tasvip etmiyorum ama yapanlara da az da olsa hak veriyorum...
 
Elın avrupalısı monaco da F1 yapıyo sehrın ıcınde orda gurultu olmuyo,ıstanbul un dıyebılcegım korfez pıstı zaten zar zor yapılan 2-3 organızasyon varken b de bu ses sacmalıgıyla kapatılıyor.Merak etmeyın altından cok guzel seyler cıkıcak bunların 1900 metreymis pist,korfeze sıfır gol kıyısı ewler dıkerler en guzelınden.Boyle sacmalıkları yapan yonetıcıler ve destekleyen ınsanlar oldugu surece bızım ulkemızde spor anca furboldan ıbaret olur
 
açtık ağzımızı AB AB diye sanki bana faydası varmış gibi bir bunlara karışmamışlardı iyi oldu...
 
Geri
Üst Alt