Kısa Farların yetersiz Aydınlatması ve Araç Kumandasının Kapıyı Açmaması(cordoba 1.4tdı stylance )

elementler

Kayıtlı Üye
1.Başlıktada belirttiğim gibi kısa farlar çok yetersiz aydınlatıyor.yolu net göremiyorum.Eğer etrafta araç yoksa uzunları yakıp gidiyorum.Farları kendim değil oto elektirikçide değiştiriyorum.2 gün önce aracı muayene yaptırdım.Onlarda fark etmiş.Muayeneden bana verilen kağıtta Hafif kusurlar arasında Kısa hüzmeli far ayarı düşük yazılmış .Araçta bulunan far ayarı da sonucu pek değiştirmedi.Nasıl bir yol izlemem lazım.Sorun nedir acaba ?

2.Şöför kapısını açınca ışığı yanmıyor far açık ıkazı çalışmıyor ,kapı anahtarını kiliteme yönünde çevirince cam da kapanmıyordu.Swech bozulduğu için bunlar çalışmıyordu ama aracın kumandası ile kapıları açıyordum onda bir sorun yoktu. Şimdi kumandanın ışığı yanması rağmen kapılar açılmıyor.Belki pil bitmiştir diye bili değiştim ama değişen bir şey yok.Kumanda açma tuşuna basınca kırmızı ışık yanıyor fakat kapılarda tepki yok.Ne yapmam lazım.eğer kapı kilidi değişmesi gerekiyorsa diğer tüm sorunlarda çözülür mü acaba ? şöför kapısı açınca tavan lambasının yanması, far açık ikazı,kapı anahtarını kilitleme yönünde çevirince camların kapanması.bunlar da hallolur mu ?

Muayenede farla ilgili hafif kusur olmadan geçen araç bilmiyorum ben, o kısma takılma. Elektrikçiler bazen ucuza kaçıp yan sanayii ürün kullanıyor, orj almanda yarar var. Orj takıp yine olmuyorsa ya yeterli voltaj gelmiyor ya da far mikası ( dışı ) ya da tasla ilgili sorun olabilir.

Anahtar konusu, pil değiştirdikten sonra kodlattırdın mı ? Frekansına baktırdın mı ? Aklıma o geliyor. Cam indirip kaldırmaması switch sen kaynaklı olabilir, beyniyle ilgili de olabilir.

Kısa farlara cree led ampul takabilirsin.. halojenlere göre çok daha iyi lumen elde edersin...

LG-H815 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Muayenede farla ilgili hafif kusur olmadan geçen araç bilmiyorum ben, o kısma takılma. Elektrikçiler bazen ucuza kaçıp yan sanayii ürün kullanıyor, orj almanda yarar var. Orj takıp yine olmuyorsa ya yeterli voltaj gelmiyor ya da far mikası ( dışı ) ya da tasla ilgili sorun olabilir.

Anahtar konusu, pil değiştirdikten sonra kodlattırdın mı ? Frekansına baktırdın mı ? Aklıma o geliyor. Cam indirip kaldırmaması switch sen kaynaklı olabilir, beyniyle ilgili de olabilir.
pil değiştikten sonra anahtarı kodlatmamıştım.bugun yedek anahtarı alıp aracın yanına indim.nasıl yapılacağını bilmiyordum netten baktım onu uyguladım.yedek anahtarla kontağı açtım.sonra orjinal ahahtarı kapı kilitine takıp sağa yani kapama yönüne çevirip sabit tutarak kumandadaki kapama tuşuna bastım.aynı şekilde açma yönüne çevirip anahtarı sabit tutarak kumandadaki açma tuşuna bastım.ama hiç bir şey olmadı.acaba yanlış mı yaptım.

pil değiştikten sonra anahtarı kodlatmamıştım.bugun yedek anahtarı alıp aracın yanına indim.nasıl yapılacağını bilmiyordum netten baktım onu uyguladım.yedek anahtarla kontağı açtım.sonra orjinal ahahtarı kapı kilitine takıp sağa yani kapama yönüne çevirip sabit tutarak kumandadaki kapama tuşuna bastım.aynı şekilde açma yönüne çevirip anahtarı sabit tutarak kumandadaki açma tuşuna bastım.ama hiç bir şey olmadı.acaba yanlış mı yaptım.

İşin ehli bir anahtarcıya götürmende yarar var. 😀

Kodlama konusunda anahtarcıdan yardım almanda fayda var.
Farlarının yetersizliği konusunda creeled ampullerden kullanabilirsin. Bu ampullerlede sonuç alamıyorsan ar camını temizlet derim.
Kilitleme ışık açılmama konusunda ise kilit sisteminde sorun vardır.
Servise bi göster arıza tesbiti yaptır.
Arızayı orda yaptırmasan da olur.

GT-I9300 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

tamam teşekkür ederim.şimdilik anhtarla açıp kapatıyorum.müsait bir zamanımda baktırayım.çözüm sağlarsam buraya yazarım.herkese tekrardan teşekkürler.iyi çalışmalar.
[doublepost=1483035831,1482782378][/doublepost]Araç anahtarı işiyle uğraşan bir anahtarcıya ,aracı gösterdim.Aracın anahtarini kapı kilitine takıp kapıyı açtı.Ama merkezi kilit devreye geçmedi.Şunu söyledi adam;Normalde anahtarı kapı kilitine takıp kapıyı açtığımızda merkezi kilitin devreye geçip tüm kapıları açması lazım.Bu sadece şöför kapısını açtı.Kumandadan kaynaklanan bir sorundan ziyade elektriksel bir sorun var bunda dedi.Ayrıca hani araçta alarm varmış gibi yanıp sönen (fakat alarm yok)bir ışık var şoför kapısının orada .o da yanıp sönmüyor.Normalde kapılar kilitli olunca yanıp sönüyordu.O da çalışmıyor.Elektrikçiye bir göster dedi.Bende gittim elektrikçiye gösterdim sigortaları kontrol etti.Sonra detaylı bakmak gerekiyor şu gün gel aracı bırak vs tarzı bir şey söyledi.kısaca elektrikçide bir şey bulmadı.

tamam teşekkür ederim.şimdilik anhtarla açıp kapatıyorum.müsait bir zamanımda baktırayım.çözüm sağlarsam buraya yazarım.herkese tekrardan teşekkürler.iyi çalışmalar.
[doublepost=1483035831,1482782378][/doublepost]Araç anahtarı işiyle uğraşan bir anahtarcıya ,aracı gösterdim.Aracın anahtarini kapı kilitine takıp kapıyı açtı.Ama merkezi kilit devreye geçmedi.Şunu söyledi adam;Normalde anahtarı kapı kilitine takıp kapıyı açtığımızda merkezi kilitin devreye geçip tüm kapıları açması lazım.Bu sadece şöför kapısını açtı.Kumandadan kaynaklanan bir sorundan ziyade elektriksel bir sorun var bunda dedi.Ayrıca hani araçta alarm varmış gibi yanıp sönen (fakat alarm yok)bir ışık var şoför kapısının orada .o da yanıp sönmüyor.Normalde kapılar kilitli olunca yanıp sönüyordu.O da çalışmıyor.Elektrikçiye bir göster dedi.Bende gittim elektrikçiye gösterdim sigortaları kontrol etti.Sonra detaylı bakmak gerekiyor şu gün gel aracı bırak vs tarzı bir şey söyledi.kısaca elektrikçide bir şey bulmadı.

Gel Konya'ya, hallettirelim 1 saatte🙂

Hocam aynı sorunu kendi aracımda yaşadım kumandanın pili bitti birdaha çalışmadı kodlama yöntemlerinin hepsini denedim anahtarcıda 3 ayrı cihaza bağlattım sonuç aynı değişen birşey olmadı mecbur yedek kumanda aldım (150 tl) ve onunla çaılştırdım ve eski kumanda ile camlar kapanmazken yenisi takıldıktan sonra camlar otomatik kapanmaya başladı

Hocam aynı sorunu kendi aracımda yaşadım kumandanın pili bitti birdaha çalışmadı kodlama yöntemlerinin hepsini denedim anahtarcıda 3 ayrı cihaza bağlattım sonuç aynı değişen birşey olmadı mecbur yedek kumanda aldım (150 tl) ve onunla çaılştırdım ve eski kumanda ile camlar kapanmazken yenisi takıldıktan sonra camlar otomatik kapanmaya başladı
Araç anahtarı işiyle uğraşan bir anahtarcıya ,aracı gösterdim.Aracın anahtarini kapı kilitine takıp kapıyı açtı.Ama merkezi kilit devreye geçmedi.Şunu söyledi adam;Normalde anahtarı kapı kilitine takıp kapıyı açtığımızda merkezi kilitin devreye geçip tüm kapıları açması lazım.Bu sadece şöför kapısını açtı.Kumandadan kaynaklanan bir sorundan ziyade elektriksel bir sorun var bunda dedi.Ayrıca hani araçta alarm varmış gibi yanıp sönen (fakat alarm yok)bir ışık var şoför kapısının orada .o da yanıp sönmüyor.Normalde kapılar kilitli olunca yanıp sönüyordu.O da çalışmıyor.Elektrikçiye bir göster dedi.Bende gittim elektrikçiye gösterdim sigortaları kontrol etti.Sonra detaylı bakmak gerekiyor şu gün gel aracı bırak vs tarzı bir şey söyledi.kısaca elektrikçide bir şey bulmadı.

39,128Konu
763,843Mesajlar
21,885Kullanıcılar
AdanianSon üye
Geri
Üst Alt