tolgabes64
Kayıtlı Üye
golf V'm artık eskisi gibi kalkamıyor:S 1.viteste debriajdan çekerken ayağımı öyle sabit kalyor ileriye gitme yok sonradan gitmeye başlıyor(özellikle hafif yukarı rampada) geri geri gaz vermeden debriaj ile düz yolda rahat bi şekilde gidebiliyor ama dediğim gibi 1 e takıpda gaz ile debriaj yaptığımda öyle kalıyor sonradan gitmeye başlıyor. baskı balata damı sorun var. yokuşta kalkarken kavrama yapamıyorum direk stop ediyor yada yukarı yokuş kalkarken neredeyse 4-5000 devirlere kadar çıkarttıktan sonra biraz debriajdan çekip elfrenini indiriyorum yoksa anında stop ediyor. baskı balatayı nasıl kontrol edebiliriz? birde debriaj pedalında bi boşluk var. pedalın üstüne koyduğumda ayağımı önce bi boşluk ondan sonra normal bi sertlikte gidiyor ibizadada tam tersi frende bi boşluk var ama bu kavrama olayı sıkıntı. onun dışında yüksek devirlerde kullanmak istediğimde misal devirli olarak 4500 5000 de attırcağım zaman 1.vites 5000 devir ama 2.vitese geçtiğimde gaza bsıpda 2.vitesin o hızda olması gereken devire getirmek istediğimde (motor freni yapmaması için) debriaja bastığım andan itibaren yaklşaşık debriaja basmak ve vitesi değiştirmek 1saniye ama debirajı bırakmaya geldiğinde devir 600 devir/rölanti) ye geliyor ve gaza bassam bile 2-3 saniye sonra gaz vermeye başlıyor dolayısı ile 5-6 saniyedne önce bi üst vitese geçemiyorum yada 1-2 sn içinde tüm herşeyi yapmak istedieğimde küt diye debriaj vuruyor.