Kendi adima konusuyorum. Kimse uzerine alinmasin arkadaslar. Bir insan neden kocaman bir telefonu cebinde tasimak ister anlayabilmis degilim hala? 4" boyuntunda bir telefonu insan nasil tasir cebinde? Tamam ekran buyuk, oyun oynamasi, fotograf goruntulemesi, internette dolasmasi daha keyifli olur ama telefon be kardesim bu. Bu ihtiyaclarin varsa Tablet al daha mantikli. Bana kalirsa 3.5" en ideal boyut bir telefon icin. Islemci durumu Elma icin onemli degil bana gore, 4 cekirdek 10 cekirdek vs. Bkz; 3GS 2 seneyi gecti ve halen IOS5 e guncellenebilecek. Bana kalirsa islemci diger platformlar icin gerekli.
Arkadasimda GS2 var. Evet cok hafif. Ama sadece hafif. Android market kadar rezalet birsey gormedim ben bugune kadar. Cok duzensiz. Nokia Ovi bile cok daha duzenli ve kaliteli. Ve insan telefon alirken sadece telefonu almiyor. Onemli olan konu musteri memnuniyeti ve her turlu destektir. Elma hem musterisini memnun ediyor hem de her turlu destegi veriyor. Garanti konusunda adamlar sinir tanimiyor (TR icin degil bu). Software destegi konusunda birsey soylememe gerek bile yok, her sey ortada. iTunes Store elinizin altinda ve gun gectikce de yeni hizmetler sunuyor elma.
Samsung? kalite konusunda vasat. Teknik destek zayif. Software destegi cok az. Soyle ki; HTC bile her cikarttigi telefon icin en fazla 1 veya 2 isletim sistemi guncellemesi sunuyor. (HTC demenin sebebi; firma sadece smartphone ile ilgili urunler cikartiyor ve bugune kadar kullandigi isletim sistemleri Windows ve Android. HTC urunlerini de kullandim.)
Samsung, HTC, SE kullanmis birisi olarak bana gore Elma en az 2 gomlek buyuk bunlardan. Elma 4" e gecseydi benim icinde Elma biterdi 🙂