pekı buzman kadar bu konuya yazan herkezın ılk aracında son aracına kadar esplımıydı yada bı sekılde esp sı olmayan aracları olsa nolurdu?ben mesela hıc esplı aracım olmadı ve bence su anda esp nın nasılbı ıse yaradıgını bılmedıgım ıcın bana fuzulı gelıyo yanı bu zaman kadar bazı seylerden kurtulduysam kendı tekngım bılgıdıgım kadarıyla kurtuldum demektır bence esp otomatık bı arac gıbı ınsanı hantalasırır rahata alıstırır gıbı bısıı gelıyo bana.arabam nasıl olsa esp lı vıraja daha hızlı gırebılırım durtusu yaratabılır ama esp olmayınca daha dıkkat edılebılır gıbıme gelıyo.
önceki aracım ESP'sizdi..
son yaptığım kazadan sonra bana bi Accent vermişlerdi kiralık kaskodan her şeyiyle bi çok arabadan altta kalır ama o kadar dengesiz bi araçta ESP de olmadıktan sonra inanılmaz huzursuz ediyodu virajlarda..dönmüyodu zaten..
o zamanlar daha iyi anladım bazı şeyleri..benzer bi aracı yazın da bi süre kullanmak zorunda kalmıştım ama kış şartlarında daha da saçmalıyodu elbet..
daha hızlı girebilirim dürtüsü ESP var diye bende hiç bi zaman olmadı..
o zaten kendini ve aracın limitlerini bilmeyen sürücüler için geçerlidir..
Bende biliyosun diye sormuştum (ilk paragrafın için)
Ben teknolojik bir arabadan değil 96 model bi Mercedes'den bahsediyorum. ESP kapatma tuşu onda da yokda.
Kompresörü otomatik olarak yükseltiyo ne demek? İlk defa duyuyorum.
BMW ESP sisteminin detaylarını bilmediğim daha doğrusu BMW Ar-Ge'de olmadığımdan hadi orda olsam bile açıklayamacağım için özür dilerim Ayberk..
🙂
kaymaya çok hassas olduğunu biliyorum ve gözlerimle gördüm ve ondan sonra öğrendim..sürekli müdahalede bulunan bi ESP'nin kaymaya hiç izin vermemesi demek elektronik olarak hassas ayarlanmış demektir..burda BMW'da çalışmayan bi insanın bilgisi biter..çünkü bu kadarı açıklanır..
o dönemki ESP'leri bilmiyorum..
ABS bile ilk çıktığından bu yana nerdeyse 5 defa evrim geçirdi o Merc'i bilmiyorum..
444 62 44'yi arayarak öğrenebilirsin..
dediğim özelliği ilk defa duyuyo olman da benim sorunum değil..
açıp yeni S600'ler hakkında bilgi edinebilirsin..