matrak29
Kayıtlı Üye
merhaba arkadaslar 2016 1.2 tsi ibiza sahibiyim aracımda herhangi bir sıkıntı şuana kadar yaşamadım taa ki 1 haftadır yağ eksildi ikaz işıgı yanana kadar kendi kendime 1 lt yağ alıp koyayım diye düsünürken biraz arastırma yaptım daha aracım 10bine gelmedi acaba bakım yaklasıyor diye mi böyle yapar diye düsünüyordum sonra seat yol yardımla görüstüm bana herhangi bir servise gidip eksilen yağı telafi edeceklerini ilettiler bende telefon görüşmesine istinaden Sahrayıcedid de bulunan Erya'ya gittim aracı ordan aldıgımı boyle bir durum oldugunu soyledim yağ eksiltmesi neden olur diye soruyorken ibiza cupra fr tarzı aracların ortalama 6binde bir yağ erirtiğini söylediler bu ne kadar doğru ne kadar yanlıs bilmiyorum cupra ve fr aracı olan arkadaşlar burda beni aydınlatırlarsa çok memnun olurum ayrıca 500ml yağ içinde para talep ettiler saolsun Okan bey' e ayrıca teşşekkür ederim ilgi ve alakasına yardımcı oldu. Sadece üç konuyu merak ediyorum .
1. İbiza/cupra/fr tsı motorlar her 6binde yağ eritirmi ?
2.bu yağ eritme olayı pistonları korumak amaçlı ise neden diğer araçlarda böyle bir durum hiç başıma gelmedi ya da gelen var mı ?
3.eğer bu doğru ise biz bagajda yağ bidonu ile mi dolaşacağız?
1. İbiza/cupra/fr tsı motorlar her 6binde yağ eritirmi ?
2.bu yağ eritme olayı pistonları korumak amaçlı ise neden diğer araçlarda böyle bir durum hiç başıma gelmedi ya da gelen var mı ?
3.eğer bu doğru ise biz bagajda yağ bidonu ile mi dolaşacağız?