İBİZA 1.2TSİ TEKLEME SORUNU

rafetberkay

Kayıtlı Üye
Öncelikle herkese iyi günler dilerim

1.5 ay önce ilk arabamı aldım. aracım seat ibiza 1.2tsi sport coupe 2012 modeli. aracı eskişehirden aldım ve aldığım da ne bir tekleme ne üfleme ne de duman atma gibi sorunlar yoktu. istanbula getirdim normal biniyordum 2 hafta sonra motor arızası yaktı bostancı ve kartalda nerdeyse baktırmadığım sanayi ustası kalmadı aracın beyninde 'zengin yakıt karışımı uyarısı' veriyordu, her haftada 1 kere araç boğulup istop ediyor, tekrar çalıştırmak istediğimde 1k deviri geçip tekrar istop ediyordu. bazen gazla direkt çalışıyordu bazen ise 2-3 dk bekletiyordu. haftada 1 olduğu için çok önemli görmedim ama yine de aklıma takıldığından sürekli usta geziyordum 2 oksijen sensörü değişti, benzin filtresi değişti fakat arıza devam ediyordu. son 1 haftada her gün nerdeyse yapmaya başladı. teklemeler stop etmeleri çoğaldı hatta 1 keresinde markete gidip döndüğümde 20 dk çalışmadı (motor dönüyor-marş basıyor fakat benzin arabaya gitmiyor üstelik yarım depodan fazla benzin varken) bu sefer özel servise götürdüm. götürdüğümde enjektör veya benzin pompasından kaynaklanacığını söylediler ve 1 hafta sonraya randevu verdiler bende başka bir yere daha sordum orası buji testi yaptı kompresör testi yaptı bujiler çalışıyordu fakat biri ıslaktı benzin mi yağ mı olduğunu anlamadık. sonrasında kompresör testinde 12,12,12,9 çıktığını (bana göstermedi) bir pistonun aşındığını hatta kırıldığını söylediler yağı kontrol ettiğimizde yağa benzin karıştığını söylediler gerçekten de yağdan benzin kokuyordu ve 500ml-1l ye yakın yağ artmıştı (yağı filtreleri ıvır zıvırı aldığımda değiştirdim) eve bile gidmeyeceğimi arabanın revize istediğini söylediler. kaynar sular aktı kafamdan ne yapacığımı bilemedim inanmak istemedim başından savmak için yaptıklarını düşündüm ama aklım 1 haftadır havada ne yapacığımı bilmiyorum 50bin üzeri masraf yaptım şimdi böyle bir şeyi aklım almak istemiyor. arabada hala duman atma takırtı tukurtu yağ yakma gibi bir durum yok ama 10 çalışmada 1 tekleme yapıp boğuluyor. daha önce böyle bir şey başına gelen okuyan gören var mı lütfen yardım edin

39,124Konu
763,837Mesajlar
21,881Kullanıcılar
rafetberkaySon üye
Geri
Üst Alt