Emretemizkan
Kayıtlı Üye
Herkese selam, 1.2 tsi 2016 Leon’a sahibim, bu araçta hız limitörü var mıdır? Var ise nasıl öğrenir/değiştiririz, artıları eksileri nedir, teşekkürler
Bu sistemi devre dışı bırakmak için kapatmanıza gerek yok. Dip gaz yaparsanız sistem otomatik devreden çıkıyor. Herhangi bir riski yok bu sebeple.hız limitleyici yeni kasa ibiza ve yeni leonlarda var fakat hız limitleyiciyi sehir icinde kullanmanızı tavsiye etmem tehlikeye sebebiyet verebiliyor 70km ye ayarladiginizi düşünecek olursak biraz hızlanarak bi şeyden kurtulmak istediğinizde sistemi kapatmadan hizlanamiyorsunuz uzun yolda zaten gerek yok hız sabitleme var yani. ben denemek için bir kac kez kullandıktan sonra kullanmamaya karar verdim. şimdi ki aracimda zaten acc var hız limitleyici de var ama limitleyiciyi kullanmadım hiç 🙂
Kesici denilen bir sistem var. Markadan markaya değişiyor. Kimi modeller 180 km de, kimileri 200 km de kesiciye giriyor ve daha fazla hızlanamıyor yazılımsal olarak.Birde şunu merak ediyorum aslında, güvenlik sebebiyle yazılımsal olarak araçlara belli bir hız limiti koyuluyor mu? Örneğin limit vardır 180km, 180’den sonra araç aslında gider fakat güvenlik ve yazılım sebebiyle gaz yemez gibi. Bir kaç yerde bu tarz videolar gördüm açıkçası merak ettim
Kesici denilen bir sistem var. Markadan markaya değişiyor. Kimi modeller 180 km de, kimileri 200 km de kesiciye giriyor ve daha fazla hızlanamıyor yazılımsal olarak.
Valla Leon'da kesici olduğunu sanmıyorum, hafif, uzun bir eğimde 238 görmüştüm dijital kadranda.Leon araçlarda nasıl? Kaçta giriyor kesiciye var mı bilginiz?
hız limitleyici yeni kasa ibiza ve yeni leonlarda var fakat hız limitleyiciyi sehir icinde kullanmanızı tavsiye etmem tehlikeye sebebiyet verebiliyor 70km ye ayarladiginizi düşünecek olursak biraz hızlanarak bi şeyden kurtulmak istediğinizde sistemi kapatmadan hizlanamiyorsunuz uzun yolda zaten gerek yok hız sabitleme var yani. ben denemek için bir kac kez kullandıktan sonra kullanmamaya karar verdim. şimdi ki aracimda zaten acc var hız limitleyici de var ama limitleyiciyi kullanmadım hiç 🙂
Aynen @BlaCKaDDeR 'ın dediği gibi gaza yüklenince geçici olarak devre dışı kalır sistem, limitin üstüne çıkar, altına inince otomatik olarak devreye girer. Eşimin aracında sık sık kullanırdım. Şile otoyolu gibi hız limitini zaten geçemediğimiz, insanların da hız limitinde bile gitmediği yollarda çok büyük rahatlık oluyordu.Hız limitleme
Bu sistemi devre dışı bırakmak için kapatmanıza gerek yok. Dip gaz yaparsanız sistem otomatik devreden çıkıyor. Herhangi bir riski yok bu sebeple.
2016 modellerde hız uyarısı mevcut sadece. Ayarladığınız hızı geçince sesli uyarıda bulunuyor araç.