Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

Hangisi- -Bor Power mı ? Motor Silk mi? Tecrübeleriniz lütfen

- 48 -

Kayıtlı Üye
Katılım
18 Tem 2010
Mesajlar
1,969
Yaş
54
arkadaşlar ikisi de aynı deniyor..ikisini farklı iki Türk bulmuş..birisi Türkiyede patent alamadığı için amerika patentini alıp orda başlamış işe..diğeri ise ondan sonra gene bir Türk tarafından bulunmuş..ikisi de Türkiye deki bor'u kullanıyor..bunlardan hangisi daha iyi..kullnmalı mıyız?..yada ikis de gereksiz mi..?

düşüncelerinizi tecrübelerinizi fikirlerinizi bekliyorum..
Teşekkür ederim
 
Yakıt katkılarının hepsinin aracın gücünü düşürdüğünü Discovery'de bir programda izlemiştim. Aynı motor kullanılarak dyno üzerinde tek tek güç hesaplıyolardı. Buna HKS gibi markaların octane booster katkıları da dahil.
Daha önce 1 kere yağ katkısı kullandım aracımda. Ne bi yararını gördüm ne bi zararını. Tabi küçücük kutu katkıya 50TL verdiğimi saymazsak. Onun yerine yağın ömrünün yarısında 1 kere daha yağ değiştiririm daha mantıklı.
 
borun sanki aracın daha sessis çalıştığı ortada ama şuda bir gerçek her yağ değişimide koyduğumuz boru (2 kere koydum) bence koymaya gerek yok hiç birşey far etmiyor yeni yağ herzaman daha iyi her 10bin k da bir değişsin daha iyi
 
hıcbırını tavsıye etmem ... araca hıcbır faydası olmadıgını hem bı programda ızlemıstım hemde yetkılı bır servısle konustugumda tavsıye etmemıslerdı...
 
bor ile motor ciddi anlamda sessizleşiyor. ben her iki katkıyı da ayrı ayrı araçlarda kullandım. motorsilk'i benzinli bir araçta, bor'u ise dizel araçlarda kullandım. araç benzinli olduğu için farkı pek anlayamadım, bu yüzden motorsilk için bişey diyemem. ama bor kesinlikle ses olayını azaltıyor.

güce katkısı oldu mu bilemiyorum ama bence daha rahat devirleniyordu. güç kaybettirdiği yazılmış katkıların, güç kaybetse tüketim artar sanırım. ben bu olumsuzluğu yaşamadım. ama bi yerde de bu işin uzmanları test yapmışlar. gerçi ayberk, yakıt katkısı diye yazmış ama.

ben negatifliğini yaşamadım ve kendimce de memnunum. ben tavsiye ederim.
 
geçenlerde 1661 km yol yaptım demiştim hatırlıyormusun ağbi işte bunun sebebi bor:) sana borun faydaları hakkında tecrübelerimi sayfalarca yazabilirim sen bana güven 600ml al hepsiburada.com dan iki kere kullanırsın ucuza geliyor ozaman:)
 
bence hepsı tıcarı urunler,hıc kullanmadım kullananların arabalarındada kullanmayandan b fark gormedım acıkcası
 
geçenlerde 1661 km yol yaptım demiştim hatırlıyormusun ağbi işte bunun sebebi bor:) sana borun faydaları hakkında tecrübelerimi sayfalarca yazabilirim sen bana güven 600ml al hepsiburada.com dan iki kere kullanırsın ucuza geliyor ozaman:)

1661 km kaç litre yakıtla görkem?
 
bana Bor u bahadır ağbi tavsiye etti bundan 2 sene önceydi sanırım aracım daha 20bindeydi hatta ozamanlar heryerde bulunmuyordu istanbuldan getirtecektim bor un ilk çıktıgı aylardı bahadır ağbinin tavsiyesi üzerine herşeyi uyguladım bor un motora eklenmesi ile ilgili hiçkimsenin yapmadıgı gereklilikler var motorun yağı değişmeli filtre değişmeli motor yeni yağ ile çalıştırılıp ısıtılmalı ısınan yağa yağ çubugundan bor eklenmeli yavaş yavaş ilk 5 dk 2000 devir sonra ki 5 dk 3000 devir sonra 4000,5000 diye devam edip yarım saat çalıştırmak gerekiyor motoru ve bu işlemler bittiğinde yanımda duran benden 2 ay sonra alınan dizel cordobayla beraber yarıştıgımda rolantide arabayı dinlediğimde daha az yakıt yakmaya başladıgımda iyi ki bor almışım dedim benzinlide zaten ses az o yüzden değişim hissedilirmi bilmem ama 1.4 TDI da bilen bilir su motoru gibi ses var 3 silindir olmasından dolayı bu sesin değişimini bariz gözlemleyebilmek verilen paraya helal olsun dedirtiyor adama. ben 20bin kmde bir bor koyuyorum yada yılda 1 kez koyuyorum 600ml yi en son 80 tl ye almıştım çok iyi bir buluş ve bor u sakın yağ katkısı olarak düşünme Varol abi bor motorun içerisinde her parçaya yapışıyor sürtünmeyi azalttıgı için sesi azalttıgı gibi az sürtündüğünden performansı artırarak aynı sürtünme azlıgından dolayı az yakmasını sağlıyor
 
Geri
Üst Alt