Full link kullanmak istiyorsanız VAG grubunda ne yazık ki açtırmanız gerekiyor. Kimi kullanıcılar çok gereksiz buluyor, benimse olmazsa olmazım. Android Auto / Apple Carplay kullanmaya alışınca bunların olmadığı araçları kullanmak zulüm gibi geliyor.
Ben tabi her gün Siri ve Google Asistan kullandığım için varlıklarına çok alışığım, bir anda kaybolduklarında zorlayıcı oluyor. Ama telefonu rootlamadan/jailbreaklemeden video falan izleyemezsiniz eğer o amaçla düşünüyorsanız. Sadece Spotify/Youtube music gibi uygulamalar, Google/Apple Maps ve Waze navigasyon için (Yandex kullanıyorsanız o da yok), bir de whatspapp/telegram/MS teams gibi uygulamaları sesli komutlarla kullanabilirsiniz. Benim ekstradan akıllı ev olduğu ve google ve siri'ye bağlı olduğu için örneğin evden çıkarken açık unuttuğum bir ışığı kapatabiliyor ya da eve giderken önden klimayı araca sesli komutlar vererek açabiliyorum.
Gizli özellik için uygun kablo ve yazılımı edinirseniz kendiniz de yapabilirsiniz ama bu işi ticari olarak yapmayı düşünmüyorsanız o kadar para vermektense gidip hizmet veren herhangi bir yerden açtırmak çok daha ucuza gelecektir. 100-150 liraya özellikleri açıyorlar, orjinal bir kablo birkaç bin liradan aşağı gelmeyecektir.