MasterLeon
Kayıtlı Üye
Hiç darbe yok . Eskiden daha az buğulanma yapıyordu ama son durum bu şekilde maalesefFarın açılıp içinin temizlenip, gerekilirse parlatılıp daha iyi bir şekilde kapatılması gerek gibi duruyor, izmirde bildiğim bir yer yok ama farklı, konu üstüne uzmanlaşmış forumlarda aradığınız tarz usta bulabilirsiniz. Forum'un tam adını vermeyeyim ama mevcut forumlar mevcut.
Bu arada araç çok hafif de olsa o bölgeden darbe/temas almış olabilir mi? Biraz aşırı nemlenme var. Bir de açık alanda hep aynı şekilde park ediyorsanız farklı bir yönde (örneğin tersine) park etmeniz mümkün mü? Sanki nemli rüzgar alıyor gibi geldi bana.
Belki park halinde iken birisi tampona dayamıştır, bir yerde küçük bir çatlak vardır, benim arabada da aynı sekilde oluyordu, özellikle kışın sabahları far aynı sizinki gibiydi, farı sokturdum silikon çektirdim geçtiHiç darbe yok . Eskiden daha az buğulanma yapıyordu ama son durum bu şekilde maalesef
Bu dediğiniz olabilir memleket olarak yaslanmayı seviyoruz bu dediğinizi dikkate alacağımBelki park halinde iken birisi tampona dayamıştır, bir yerde küçük bir çatlak vardır, benim arabada da aynı sekilde oluyordu, özellikle kışın sabahları far aynı sizinki gibiydi, farı sokturdum silikon çektirdim geçti
Emeğine sağlık ustat el becerime o kadar güvenmediğim için arkadaşların dediği gibi uzman ellere bırakmayı düşünüyorumUstad gecmis olsun. Ben farkli bir yonden yaklasmak istiyorum o su buhari icinde kaldikca camda icerden su lekesi kaliyor ve hicbir sekilde gecmiyor. Benim aracimda da sağ on farda bugulanma var bu kadar olmasa da oluyor. İcerden leke yapmis sokturmeden duzelecek birsey kalmadi. Suan araci surekli kapali otoparka biraktigim icin elletmiyorum ama yazin belki fari degistiririm..
Nazicane onerim farin arka kapagi varsa ve ulasilabilir yerdeyse onu acip fari aç ustad. Kisa surede far isisiyla bugu cozulup buharlasip disari cikiyor..
Bir diger yontem ise. Varsa arka kapagi cikarip sığıyorsa oradan bir fön makinasi ile ufleyin 3-5 dakikada bugu falan kalmaz. Kapak varsa arkadaki butun kapaklari cikar ki isinan buhar disari ciksin..
Tabi cozum degil ama gecici olarak farin icindeki buguyu atmis olursun. En azindan leke birakacak bir konuma gelmez.. kesin cozum arkadaşların dedigi gibi farı söküp catlak yerini bulmak. İlla küçükte olsa bir catlak vardir ya da cam ile kasa arasinda silikon acilma yapmistir. Onun bulunup halledilmesi lazim.
Dipnot: farlar led farsa arkadan tutulan ısı on tarafa ulasmayabilir. Bu durumxa yapacak birsey yok maalesef. Arka kapaklari acip fari acarak buharin cikmasini beklemek tek cozum gibi.. en azindan ise yaramasa da denenebilir 🙂