Hocam sen makinayı al da, çekimi, ayarı vs 'i işin kolay kısmı
çıkar gezer tozar fotoğraflarız beraber
Bu arada D-SLR'da sıfır almak şart değil, kozmetik hasarı olmayan, düşük shutterlı bir makina da son derece alınabilir, kafadan 500 TL karın olur
Shutter counter (km sayacı
) bazı makinalarda var, bazılarında da bi fotoğraf çekip pc ye aktarıp görmek gerekiyor ama 2 yaşında bir makina için 20.000 altı iyidir diye düşünüyorum
gene en kötü ihtimalle 100.000 shutter çekebiliyorlar ki (250.000 de çekebilir şanslıysan) aşırı gereksiz kullanılmadığı sürece 100.000 e amatör ruhla ulaşmak o kadar da kolay değiil, zaten shutter ın ömrü dolarsa da gider değiştirirsin
ha gel gelelim ben şimdi mirrorless lara taktım kafayı ama hiç bulandırmayayım senin kafayı
bende dediğim gibi hem d5100 var, hem de sony action cam mini (AZ1-VR) var, sony nerdeyse her zaman yanımda, aslen video kamera olsa da 170 derecelik görüş açısı telefondan çok daha iyi ve gece flaşsız çekimleri de son derece iyi, bir de su/darbe geçirmez, kafa rahat havuza/denize dalıyorsun direkt, senin istediğin wifi olayı da çok kullanışlı oluyor ama açık diyeyim d-slr da bugüne kadar hiç wifi aramadım. ille de telefona bağlayıp ayar yapıcam, ıvır zıvır fotoları anında aktarıp çakıcam instagrama dersen OTG kablosu (ya da iphone kullanıosan camera connection kit) alırsın, son derece hızlı bir şekilde kamera ile telefonu bağlarsın, bağlantı kısmı sorun değil