Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

Force India sezonu KERS'siz kapatacak

YCO

Kayıtlı Üye
Katılım
26 Ağu 2009
Mesajlar
22,337
Yaş
36
Force India, daha önce Temmuz ayındaki Almanya Grand Prix'de ilk kez kullanmayı planlandığı KERS sistemiyle bu sezon yarışmayacağını ifade etti.

Takım, yapılan teknik işbirliği anlaşması çerçevesinde McLaren-Mercedes'in KERS sistemiyle yarışmayı planlıyordu. Ancak son olarak kapsamlı bir güncellemeden geçen pakete sistemin adepte edilmesinin sorun olduğu belirtildi.

Force India CEO'su Simon Roberts, sistemin maliyetinin de bu sene KERS'i kullanmama kararlarının arkasındaki bir diğer sebep olduğunu kaydetti.

Roberts, "Başlangıçta aracı KERS'le yarışacak şekilde planladık ve tasarladık. Ancak son aylarda KERS'si kullanmama opsiyonunu değerlendireceğimizi söylemiştik. Yaptığımız görüşmelerin ardından, KERS'i kullanmanın, bizim gibi takımların için maliyetinin çok yüksek olduğunu karar verdik" dedi.

Stratejik bir karar aldıklarını da kaydeden Roberts, Kimi Raikkonen'in son üç yarışın ikisinde KERS kullanması ve Lewis Hamilton'ın Macaristan'da KERS'li araçla podyumun tepesine çıkmasının, Formula 1 Takımlar Birliği'nin gelecek sene sistemi kullanmama planlarını terk edeceği manasına gelmediğini ifade etti.

TurkiyeF1
 
Geri
Üst Alt