Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

Fiat Ram(doblo)

Byefsane

Kayıtlı Üye
Katılım
26 Ağu 2009
Mesajlar
3,550
Yaş
32
Ram Doblo’ için çalışma başladı

200912217704736590.jpg

Fiat -Chrysler ortaklığı sonrasında ABD pazarında “Ram” markasıyla satılması gündeme gelen yeni Doblo için fizibilite çalışmaları başlatıldı...

bignuovafiatdoblo01.jpg

Tofaş’ın Bursa’daki fabrikasında üretilen yeni Fiat Doblo, şubat ayından itibaren Türkiye’de de satılmaya başlanacak. 450 milyon euro’luk yatırımla devreye alınan ve Fiat-Chrysler ortaklığı sonrasında ABD’de de satılması gündeme gelen yeni Doblo için fizibilite çalışmalarının başlatıldığı bildiriliyor.

Tofaş, yeni Doblo’dan bu yıl sonuna kadar 16 bin adet üretmeyi planlarken, gelecek yıl bu rakamı, halen satılmakta olan eski versiyonuyla birlikte toplam 140 bine ulaştırmayı hedefliyor.

Chrysler inceliyor

Fikri mülkiyet hakları Minicargo projesinde olduğu gibi Tofaş’a ait olan yeni Doblo, yılbaşından itibaren Avrupa ülkelerinde piyasaya sunulacak. Türkiye’de satışınaysa şubat ayında başlanacak. ABD’ye gidişi içinse, şu an Fiat ve Chrysler uzmanlarının fizibilite sonuçları bekleniyor.
bignuovafiatdoblo02.jpg


Tofaş CEO’su Ali Pandır, Doblo’nun ABD?pazarına uyumu konusunda fizibilite çalışmalarının başlatıldığını belirterek, “Bu, normalde yaklaşık iki yıllık bir süreç. Ancak daha kısa da sürebilir. Bu yatırıma değer mi, değmez mi diye bakılacak. Raporda şayet olumlu görüş belirirse, hemen çalışmalara başlanır” dedi. Fizibilite çalışmalarını Chrysler ve Fiat mühendislerinden oluşan bir ekibin yaptığını söyleyen Pandır, Amerikalı uzmanların daha önce de Mercedes ile ortaklık zamanında Sprinter gibi bazı modellerin ABD pazarına adapte edilmesiyle uğraştıklarını, dolayısıyla tecrübeleri bulunduğunu kaydetti. Pandır, ABD aracın piyasasında satılabilmesi için gerekli güvenlik donanımları ve teknik altyapının farklı olduğunu da sözlerine ekledi.

Fiat-Chrysler ortaklığının açıkladığı gelecek planlarında, Doblo’nun 2012’de ABD pazarına “Ram” markasıyla sunulacağı belirtilmişti.

Doğalgazlı ihracat patladı

Yeni Doblo ile birlikte gelecek yıl üretimlerinin 2009’dan çok daha iyi olacağını söyleyen Pandır, şimdiden 2010 için 200 bin adetten fazla siparişleri olduğunu belirtti.

Bu yıl 200 binin biraz üzerinde kalan üretimlerinin, 2010’da toplam 250 bin adedi geçebileceğini ifade eden Pandır, “Gelecek yıl 165 bin adetle Fiorino’da sınırı zorlayacağız. Yeni ve eski Doblo üretimiyse toplam 140 bin civarında olur. Elbette Linea ve Albea da var” diye konuştu. İtalya’da 31 Aralık’ta bitecek, araç başına 6 bin 500 euro’yu bulan teşvikler özellikle doğalgazlı Doblo ihracatını patlattığına dikkat çeken Pandır, “Mart ayına kadar tescil izni olduğundan bu ivme sürecek. Şu an ihracatımızın üçte biri doğalgazlı Doblo’dan oluşuyor” dedi.

Koç’tan teşekkür

Şirketin bu yılki satış performansına da değinen Tofaş CEO’su Pandır, ÖTV indirimlerinde yakaladıkları ivmenin kendilerini mutlu ettiğini söylerken, Koç Holding Onursal Başkanı Rahmi Koç’un da “Tofaş’ı uzun yıllardır hakettiği yere getirdiniz” diyerek teşekkür ettiğini de ekledi.

Eskisinden daha konforlu

Yeni Doblo, eskisinden tamamen farklı ve “sıfırdan” geliştirilen bir araç. Eski Doblo’dan aldığı parça miktarıysa sadece yüzde 3.

“Cargo” ve binek araç olarak geliştirilen “Family Space” adını taşıyan tipleri olan yeni Doblo, güncel modele göre daha modern çizgilere sahip. Konforu otomobile yaklaşan Doblo’da, ağırlıklı olarak yeni motor seçenekleri kullanılacak. Family Space’in, Avrupa’da minivan ve stationwagon müşterilerini de çekmesi planlanıyor. Doblo’da 1.4 (95 HP) benzinlinin yanında, geliştirilen 1.3 lt (90 HP), 1.6 (105 HP) ve 2.0 lt (135 HP) dizel seçenekleri bulunuyor.
fiatdoblo04.jpg


Yeni Doblo’da, “Start&Stop” (Başlat ve Durdur) denilen ve sıkışık trafikte durulunca motoru stop edip, debriyaja basıldığından yeniden çalıştırarak yakıt tasarrufu sağlayan sisteme de yer verilecek. Otomatik viteslisi de olacak.
fiatdoblo01.jpg

Araç hakkında ciddi düşüncelerini bekliyorum babamı fena sardı araç şuan ki kasayı alma planı vardı ibiza ile takas ederek şimdi yeni kasayı bekliyoruz :)
 
aynı arabaya chrysler yazılsa kapış kapış gider..
 
kımse kötülemeden alır :)
 
biraz daha güzelleşmiş ama tarzım değil. arka kısım hala çirkin.
 
2.0 dizel secenegi alınır 135 bg lik şaka makinesi :D
 
çok tipsiz olmuş yahu. gerçi içi güzel olmş bravoyu andırıyor sanki.
 
bencede çok tipsiz, neye benzediği belirsiz. ama içi fena olmamış bi ticari arac için.
 
Geri
Üst Alt