Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

EXEO_ST je design

GRKMSRGL

Kayıtlı Üye
Katılım
29 Ağu 2009
Mesajlar
5,250
Yaş
36
Orta sınıfın en yeni station modeli olan Seat Exeo ST, JE Design’ın dokunuşu sonrasında güçlendirilen motor seçenekleriyle daha fazla performans, masaj yapabilen koltuklarıyla da daha fazla konfor sunuyor.

Gözlerimize hiç de yabancı olmayan Seat Exeo’nun tasarımı her ne kadar Audi’den miras kalsa da, Seat ve JE Design’ın işbirliğinin bu mirası daha da ileriye taşıyacağından artık kimsenin şüphesi yok. Exeo’nun sedan versiyonunun ardından station versiyonunu da gün ışığına çıkaran Seat’a JE Design’dan Exeo ST isimli dopingin gelmesi gecikmedi. Dışarıdan spor, içeriden lüks görünüm felsefesiyle yola çıkan firma, bu dönüşüm için kaçınılmaz olan aerodinamik bir gövde kiti hazırlamış. Ön tarafa eklenen bir spoyler, spor radyatör ızgarası ve logo iptali, daha dinamik duran yeni marşpiyeler, arkada karbon görünümlü difüzör ve tavan spoyleriyle otomobil baştan sona sportif bir görünüm kazanmış. Difüzörün içinde her biri 80 mm çapında tam 4 adet egzoz çıkışı, sadece görünümü tamamlamıyor, kükremeyi andıran bir sesle ciddiyetini etrafa duyuruyor. JE Design, iki motor üstüne odaklanırken, en yüksek verim için ayarlanan motor işletim sistemi, 2.0 lt’lik TDI motoru 215 HP güce çıkartmayı başarmış. 170 HP güç ve 350 Nm tork sunan standart bir dizel motorken böyle bir güce ve 410 Nm torka ulaşılmış. Benzer bir çalışmayla, TFSI teknolojili 200 HP gücünde ve 280 Nm torka sahip benzinli motor, 245 HP ve 355 Nm değerlerine ulaşmış.

Dış görünüm ve performanstan bahsederken yol tutuşa değinmemek olmaz diyen JE Design, hem atak görünüşüne katkısı olan hem de aracı yola biraz daha yaklaştıran ve yol tutuşu iyileştiren kısaltılmış yaylar kullanmış. Standardına göre 35 mm alçalan karoser, mat yüzeyli, çok kollu 19 inç ebadındaki jantlarına biraz daha yaklaşmış böylece. Dışındaki agresif ve sportif görünüşün aksine otomobilin içi oldukça lüks tasarlanmış. Tamamı deriyle kaplanan iç kısım asil bir görünüm sergiliyor. Bunlarla yetinmeyen müşteriler için, ısıtmalı ve masajlı koltuklar da sunuluyor.
 
ST,sedana göre daha güzel duruyor...

exeo.jpg
 
aynen öyle passat variant da cok güzel bir araç ama ikinci ellerine bakarsanız sedanlarından daha ucuz:) alan satamıyorda
 
aynen öyle passat variant da cok güzel bir araç ama ikinci ellerine bakarsanız sedanlarından daha ucuz:) alan satamıyorda

görkemcm insanımız aşıır sabit fikirli. sabit b ir şekilde sedan alıyorlar. aslında bunlardaki kullanışlılığı bir bilseler :)
 
Kesınlıkle sedanından daha guzel olmus
 
görkemcm insanımız aşıır sabit fikirli. sabit b ir şekilde sedan alıyorlar. aslında bunlardaki kullanışlılığı bir bilseler :)

ben TR de mesela hiç golf wariant görmedim dayım yıllardır almanyada golf variant a biner aynı şekilde opel vectranın da variantını görmedim burada dediğin gibi insanımız focus c-max alıyor ama variant passat almıyor focus c-maxle aynı paralara neredeyse passat variant alınabilir
 
yolda diğer araçlarla tam dalga geçilecek araba olmuş :D
 
Geri
Üst Alt