Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

endoskopi (gastroskopi)

Geçmiş olsun. Mide gerçekten yapısı itibariyle çok dayanıklı bir organımız ama maalesef bir o kadar da hassas. Özellikle yara oluştuğunda tedavi süreci oldukça uzun sürebiliyor. Ben de aynı sorunu bir zamanlar yaşamıştım. Öğrendim ki beslenme kadar düzenli uyku da bir o kadar mide için önemli.
 
Geçmiş olsun.. tarif ettiğiniz şikayetler reflüye benziyo..sonuçta zaten mide ile ilgili bi sorun çıkmamış . inan bende daha ciddi mide sıkıntıları var . çok endoskopi gördüm ama o hortumu yutamayacağımı düşündüğüm için deneyemedim bile..:) velhasıl ilaçlarla devam. mide ciddi sıkıntılar yapabilecek bi organ .. benim için en önemli şey ise stres . stres az sorun yok stres çok sorun var. yani mide ağrısı kıvrandırır. nexium , omeprol, panto, pulcet vs.. hepsi aynı yada benzer eteken madde içeren ilaçlar .. sağlıklı günler ..
 
Acılı mantı neyse, o acısız da yenir de sarımsaklı yoğurt dökmeden yenmez ki :S Allah'tan tuzu yasaklamadı :)
emre ben sana endoskopi çekilmeden anlatmıştım olacakları korkulacak bişey yokmuş geçmiş olsun doktorların dedikleri gibi yaşarsak yaşamayalım daha iyi ,bütün doktorlar sigarayı bırakın derler ama %50 si içer böyle bişey buda sende yarısını ye yarısını yeme
 
İlk gün iyiydim, forumdaydım da bildiğiniz üzre, ama akşamına ateşlendim 37-39 bandında gezip durdu doktoru aradım cuma günü gündüz, verdiği ülser hapları ateş yapar imiş, normal imiş. Prospektüsünde yazmıyor idi ama "doktordur, vardır bildiği" deyip 2 gün yatak döşek yana yana yattım... Neyse ki cumartesi akşam ateş geçti. Bu arada, end. yaparken daha doğrusu mideye girmeye çalışırken boğazımı haşat etmiş, bademciklerde birşey yok, ama yutkundukça boğazım acıyor. Hatta bugün ufak ufak nefes aldıkça da acıyor, ne yapmalıyım sizce?
 
Geri
Üst Alt