fhs
Kayıtlı Üye
Öncelikle gerçekten işini hakkıyla, aldıkları parayı hak ederek yaptıklarına bizzat şahit oldum. Cuma günü itibariyle Seat İbiza 1.4 aracımı alıcı, sayesinde buraya getirdim. ( Alıcı arkadaş ta bir gün önce eşinin arabasını burada satmış ve ekspertize burada sokmuşlar oda çok beğendiği için tercih etmiş) Çalışanlar sizi o kadar güler yüzle karşılıyorlar ki, size değer verdiklerini, sizin güvende olduğunuzu hissettiriyorlar. Aracınızı alıp test alanına kendileri yerleştirip, sizi de açık self servis içeceklerin bulunduğu kısıma yönlendirip, deri koltuklarda ağırlıyorlar. İlk gittiğimizde basit bir yere gideceğimizi düşündüm, ancak içeri girdiğimizde öyle olmadığını gördüm. İşe başlarken gayet temiz ve iş önlükleri ile bir anda sanki arama yaparcasına işini profesyonelce işlem yapmaya başlıyorlar. İnanmayacaksınız ama 101 nokta ekspertiz bile hikaye yanlarında.. Bir noktayı bile atlamadılar. Bagajın iç lastik kısımlarını bile sökerek ölçüm aletleri ile baktılar. Hemde ayrı kişiler. 2 kez baktılar. aracı 2 kez askıya alıp aksamları kontrol edip kalan ömürlerini bile çıkarttlar. En çok sevdiğim yönleri ise alıcı ve satıcıyı işlem sırasında yanlarına yaklaştırıp konuşmuyorlar, işlem 1 saat kadar sürüyor. Benim bile bilmediğim daha önce ekspertize bile göstermeme rağmen onların dahi yazmadığı şeyleri buldular. Sonuç; Açıkçası utandım. Okadar şey buldular ki.. Araçta bilmediğim 2 şey buldular. Ekspertiz sonucu bulunanları aklımda kaldığı kadar yazayım. Sonuç itibariyle Aracımı sattım. Eğer araç alırsam kesinlikle istanbul'dan oraya kadar gideceğim...
İlk olarak aracın boya durumunu gösteren bilgisayar çıktısını gösterdiler. ( Ellerinde küçük spariş kaydedilen genelde toptancılarda bulunan databank gibi bişey vardı. onlara tek tek kaydediyorlar. Hatta başka zaman istenildiğinde raporun bir örneğini veriyorlar.)- Aracın son hıza ulaşabildiğini,75 bg motorun 70.6 çıktı, (lpg landrenzo kendim taktırmıştım 2012 de) 12 yaşındaki bir araca göre mükemmel olduğunu, motorun %90 a yakın olduğu, temiz sorunsuz şekilde işlevini yerine getirdiğini belirttiler. )
- Araçta 5 parça lokal boya olduğunu, aslında 3 parçanın boyalı , diğer yerlerin uçlarının boyalı olduğu bunun sebebinin ise renk farkı belli olmasın tonları tutsun diye yapıldığını, 2 parçadaki boyalardan birinin macunlu, çarpı şeklinde işaretler olduğunu( otoparkta çizmişlerdi, sitede yayınlamıştım) diğerinin değişen olduğunu söylediler. Tavanın folyo ile kaplı olmasına rağmen ölçebildiler. boyasız dedi.
- aracın 180 km hızdan sonra direksiyonunda küçük çapta titreme olduğunu 200 km den sonra hissedilir şekilde olduğunu, rotlardan kaynaklandığını değişmesi gerektiğini söylediler.Rotbaşının değişmesinde fayda var, ancak o süratlere de çıkmayacaksan sorun yok kullanabilirsin dedi.
- Aracın sağ önden darbe aldığı, buna bağlı olarak şase uçlarında 5 cm kadar düzeltme olduğunu, ama aracın duruşuna göre hiçbir şekilde hatasının olmadığını şaselerin orjinal olmasada orjinale yakın şekilde düzgün, ayarlarının tam olmasa da sorunsuz olduğunu belirttiler.
- 5 -6 sayfa bu şekilde yazı vardı. inanamadım. sıkılmayın diye yazmadım. Hatta amortisörlerin 1 sinin görevlerini % yetmiş, diğer ikisinin %20 diğerinin %40 oranında yerine getirdiğini belirttiler. %40 ve aşağısının değişmesi gerektiğini söyledi..
- Frenlerin oranlarını, el frenini ABS nin çalışıp çalışmadığını,bilgisayara bağlayarak arıza kayıtlarını, buluyorlar.
- ya ben çok beğendim ise her ikimizi karşılarına alıp diğerlerini uzaklaştırıp alıcı için aracın sakıncalarını ve değişmesinde fayda olacak parçaları söylüyor, ayrıca aracın artlarını ve eksilerini, motor durumunu triger vs. hatta aklınıza neresi takıldıysa aracı askıya alıp size gösteriyorlar. tek tek. sonuç 150 TL alıyor ve araca yapmış oldukları testin arkasındalar ve kefiller. İZMİT ve Gebze'de olan arkadaşlar için çok iyi ,,
kesinlikle reklam değil..BU DA VEDALAŞIRKEN ÇEKTİĞİM FOTO...
Son düzenleme: