ECUFAST Hakkında Birkaç Soru

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan LKTN
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

LKTN

Kayıtlı Üye
Merhaba. Her ne kadar aracın motorunu çok oynatmak istemesem de bu Ecufast' ı çok övenleri ve araçlarını daha keyifle kullananları görünce ben de bu işe hafiften sıcak bakmaya başladım. Ancak bu işlem öncesi aklımda birkaç soru var.

1) İşlem aracı garantiden çıkartıyor mu ? (Servis zamanı aracı stok haline çevirip gidersek servis anlıyor mu ?)

2) Daha önce 1.2 TSI için bu işlemi yaptıran arkadaşlar var mı? Var ise tecrübeleri nelerdir ?

3) Bu işlem sonrası DSG şanzıman zarar görür mü ?

4) Motorun ömrü bu işlem sonrası azalıyor mu ?

5) Gerçekten söylenildiği gibi yakıt tasarrufu sağlıyor mu ? Ve ortaya çıkan sonuç bu işlemlere değecek kadar fark edilir mi ?

Teşekkürler.

1) servis aracı dyno ya sokmadığı sürece imkanı yok anlayamaz
2) yaptırmadım fakat çok araştırma yaptım, bende karar aşamasındayım
3)açıkcası benim düşünceme göre dsg biraz narin bi şanzıman, sonuçta 2008-2011 scirocco'ları hatırlarsınız dsg'den her 3 araçtan 2 si patlamıştı. sebebi aşırı yüklenen araçların şanzımanın taşıyamayıp patlamasıydı.
buna bağlı olarak 1.2tsi 110 beygir olarak ayarlanmışsa kullanılması lazım fakat şu da var vag grubu gaz emisyonlarını azaltmak amacıyla motoru %70 performans olarak ayarlamış olabilir. Bunu %90 'a çekmekte sakınca yoktur diye umuyorum.
Ecufast 135 beygir +70nm tork yapıyor zannedersem 750tl
RSA 140 beygir +100nm tork gibi bir artış yapıyor. fiyatı 1250tl. RSA'dan çok memnunlar. Fiyat biraz tuzlu fakat +100nm tork farkını da yaşamak lazım diye düşünüuyorum.
4) Vel hasıl 1.2tsi yaptırıp +70bin km giden arkadaşlar lazım ki güvenip yaptıralım.
5) çoğu forumlarda +1 litreye yakın tasarruf eden arkadaşlar var. gerçekten etkileyici durumlar. mantıksal olarakta gaz emisyonlarıyla alakalı bi durum olduğundan inanmak güç değil, inandırıcı gibime geliyor.

7 ileri DSG lerin 250 nM torka kadar dayanıklı olduğunu öğrendim. 1.2 TSI larda da stok olarak 175 nM ile geliyormuş tork. ECUFAST' ın uygulamasına göre Tork 245 nM yi buluyor. Yani sınırda. RSA' nın uygulaması ise işi biraz sakıncalı bir duruma sokuyor sanırım. Çünkü 250 nM' den sonrakilerde 6 ileri ıslak DSG kullanılıyor. Chip tuning yakın zamanda epey patladı. Ama dediğiniz gibi uzun soluklu KM yapan kimse yok şu anda. Başka arkadaşlar da varsa fikrini almak isterim.

Arkadaşlar yazilim ise RSA üstüne tanimam tüm ozellikleri ayni diger yazilimli cogu fr ile denedik ve hepsini bir boy yarim boy ile onunde gidiyorum suana kadar sorunda yasamadim verim olarak ck ust duzey bir yazilim

• Beğen
Reaksiyonlar: LKTN
Yazılım işinde önemli olan ne beklendiğidir ilk önce buna karar verin
1- bu işlemi ve motor beynine girilen her işlem anlaşılıyor

2- 1.6tdi de 50 bin km ye yakındır kullanıyorum sorun yaşamadım

3- değerler stabil tutulur ise bir sorun olmaz fakat dsg yağını 10bin de değiştirme

4- araçlara takılan gaz dan daha fazla olduğunu düşünmüyorum

5- sağlıyor ama öyle çok değil yani siz biraz daha hızlı gideceksiniz yazımlı iken arada o tasaruf gidecek

Not: 1.6tdi ile max 1300km gittim izmir yolunda 2.9/100km gördüm

Çok net değil fakat istanbul cuma buluşmaya giderken

26611d666cc137d0e0b1e0f4b3ee9523.jpg

Son düzenleme:
  • Beğen
abi şu değerlere bir bakar mısın ya, ankarada 3-4 gündür 8.1 'in altına düşmedi aracım. kıştan mıdır nedir. şaka gibi ama öyle 1.2tsi bu arada araç
almak lazım 1.6tdi

• Beğen
abi şu değerlere bir bakar mısın ya, ankarada 3-4 gündür 8.1 'in altına düşmedi aracım. kıştan mıdır nedir. şaka gibi ama öyle 1.2tsi bu arada araç
almak lazım 1.6tdi

TSI bence çok büyük bir kandırmaca. Ha az yakıyor eyvallah. Ama dur kalk trafikte çok verimsiz. Dur kalk trafik için dizel tercih edilmeli bence.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

39,145Konu
763,892Mesajlar
21,926Kullanıcılar
BlacklockSon üye
Geri
Üst Alt