Dizel & Benzinli

benzinli motor her zaman ölu motordur. 2.0 benzinli ile 2.0 dizeli karşılaştırdığımızda her ne olursa olsun 2.0 tdı daha ağır basıyor.
Daha önce 2.0 araba kullandınız mı? Bu nası bi bakış açısı anlayamadım açıkçası..

Bende aynı şeyi diyorum dizelin ekonomi dışında avantajı varmı? 😀

Dizelin bu devirde avantajı çok Alp. Hele hele zaten TSI/TFSI gibi bir motorla tam kıyaslanacak motor, dizel motorlar.
Her zaman söylerim. Gidipte bi benzinli - benzinli+turbo araca binilecekse, dizel gibi eğrisi olmayacak o arabanın. Onun yerine gider dizele binerim. Hem aşşağı yukarı aynı gider, hem yarısı yakarım.

Gaza basarken hiçbir alette ekonomi yapılmaz..

Yapılır. Emre'nin arabasında gaza basarken anlık tüketim 12lt'nin üzerine pek çıkmıyo. 240hp için yeterli bi anlık tüketim değeri ne dersin Alp 🙂 ?

Bence kimse ekonomi dışında dizeli savunmasın 🙂 ...Düşük hacimli Atmosferik motora tercih edebilirim ancak , turbo benzinlinin yanına yaklaştırmam , Kaç motor Kaç hp olursa olsun hiç farketmez 🙂

Bence kimse ekonomi dışında dizeli savunmasın 🙂 ...Düşük hacimli Atmosferik motora tercih edebilirim ancak , turbo benzinlinin yanına yaklaştırmam , Kaç motor Kaç hp olursa olsun hiç farketmez 🙂

1.9 tdi 130 mu 1.4 tsi 125 mi 🙂

anlaşılan o ki güçlü bir dizel hiç kullanmamışsın yoksa bunları söylemen çok kolay olmazdı...😱key:

Özlü bir sözle konuya aradan giriiim:

Al kızları güzelse
Gezdir sabaha kadar dizelse 🙂

Formül: H. içi kullanmalık küçük bi dizel, h. sonu gazlamalık güçlü bir turbo benzinli..

o kadar laf ediyoruz tasarruf diyoruz halan ama ben benzinliden şaşmam yahu o filtre sesini almazsan yada egsoz araba kullanmaktan zevk almam 🙂 ama tabıkıde dizelinde keyfi bambaşkaa😱key:

Şu anda kullandığım tdci focus ocak ayında yetkili ford servisinde 60 bin bakıma girdi.Tüm filtreler değişti yağ değişti falan filan.252 tl tuttu.En pahalısı mazot filtresiydi oda değişti.
Dizelin bakımı yüksek diyenler acaba benzinlinin bakımı ne tutuyor.Ben 2006 da leon ilk çıktığında almıştım ve 15 000 bakıma 260 tl vermiştim.🙂

3000-3500 devir çevirmektense , Performanssız yüksek devir çevirmeyi tercih ederim 😉 haz meselesi...

Haz dediğimiz hızlanmak ve gücü hisetmekmi yoksa devir çevirip benzin yakmak mı haz dediğin hızlanmayla olur yerinde sayarak değil fikirlerine saygım sonsuz ancak güçsüz dizel yada benzinli bir araç sadece yaya taşır haz vermez....

39,155Konu
763,916Mesajlar
21,959Kullanıcılar
menescerkoSon üye
Geri
Üst Alt