Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

Debriyaj Sorunu!!! Acil

ageblood

Kayıtlı Üye
Katılım
28 Ağu 2010
Mesajlar
51
3ay önce Leon 1.6 stylance sahibi oldum. Almadan önce gösterdiğim ustaların hepsi sorunsuz dediler. Fakat 1ay önce giderken vitesleri teker teker kaybetmeden dolayı yolda kaldım. Ustaya sorduğumda debriyaj balatası gitmiş dedi 2008 model arabaya göre çabuk gitmemiş mi dediğimde seatlarda biraz narin olur dedi usta.. Yeni set aldık. Arabanın gidişi bile değişti çok rahatladı araç fakat bugün arabaya bindiğimde 20m metere bile gidemeden tekrar aynı sorun baş gösterdi. Tekrar sanayiye gönderdim arabayı.Bu sefer nolcak bilmiyorum. Bi bilgisi olan varsa bu leonlarda çok mu oluyor..Bundan sonra ne yapmam lazım.Yetkiliye göstermeli miyim?? İster istemez moral bozuluyor.Yardım ederseniz çok sevinirim.
 
vitesleri kaybetmek derken o kısmı anlamadım ben ? arac vitesemi girmiyor?
 
aracı vitese taktığımda belli bir süre sonra vites boşa doğru çekiliyor yani bi joystick gibi oluyor vites.Mesela bir de kalkarken bi kaç metre sonra bir, sola doğru çekti ve araç devir kaybedip stop etti.Önceki kullanımında bütün viteslerde böyle olmuştu.Vitesteki o sertlik kalmıyor ve kendi kendine boşa doğru gidiyor. İlk defa başıma geliyor böle 1şey
 
Buna benzer bi sorun bende vardı , şanzıman dişlilerine baktır. Araç 2.vitese girerken ses yapıyordu kendi kendine boşa düşüyordu vites.

O şekildede fazla kullanmamanı tavsiye ederim aracı.
 
Zaten bire takarken küçük de olsa bi zorlanma oluyordu bendede ama şanzıman aklıma gelmedi hep sorun debriyaj olunca.Yetkili servise mi götüreyim bundan sonra yoksa bunu her usta yapabilir mi??
 
Yetkili servise götür sen aracını bence,büyük ihtimal dediğimden olaydır problem.
 
anlattığına göre debriyaj balatasından değil, şanzıman dişlisinden kaynaklanıyor ama yinede ustaya götür işin ehlisi o ve kaesinlikle aracı o şekilde yürütme derim.
 
Zaten debriyaj seti yeni.Eğer şanzuman dişlisindeyse sorun,araba tekrar eski haline döner mi??sorunsuz bi şekilde yoksa hep bi sorun o9luşma ihtimali var olacak mı??
 
Kronik sorun geri vitese zor girer bazen, başka bir sorunum yok şuan için.
 
debriyaj balatasının belli bi ömrü yok tamamen kullanıma bağlı..
senkromeç sorunu gibi..
 
Geri
Üst Alt