dijital klima A/c düğmesine basıldığı zaman devreye giriyor. Ancak son zamanlarda A/C düğmesine basmama rağmen ekranda A/C yazısı görünüp geri gidiyor klimanın da çalışıp çalışmadığı hakkında bir fikir sahibi olamıyorum (malum hava soğuk zaten )sebebi ne olabilir?? Başına gelen varmı??
99-02 model Auto klima olan modellerin hepsinde bu kronik sorun var. 2000 yılında aldığımızda hava 5 derecenin altındayken klimayı açmıyordu. Camların buğusundan önü görmek için bir kişi sürekli havluyla siliyordu, bunu en son 90 larda TOROS kullanırken yaşamıştım. Defalarca servise gittik, defalarca Almanya wv ag 'ye mailler attım ama sonuç yok. Soğuk havada hiçbir şekilde klimayı açamıyoruz. Tek çözüm çok ihtiyaç olduğunda AC tuşuna basılı tutarsanız kompresörü çalıştırıyor, ancak ozaman ön camdaki buğuyu çözebilirsiniz.
Bir yolu daha var, kaputu açın, polen filtresini sökmek için fitili ve siyah plaskik kapağı çıkartın. Ön silecek kolunun altında bir sıcaklık müşiri var, onu söküp kabloları düz bağlarsanız dış hava sensörünü kandırabiliyorsunuz, o zaman klima devreye girebilir. Bir de sağ aynanın içinde bir sensör var, hangisi klimanın emin değilim.
Ayrıca sıcak- soğuk, yukarı-aşağı-ön cam gibi yönlendirmelerin olduğu flapların bezleri çürüdü için bu fonksiyonlarda düzgün çalışmıyor. Sıcak yapmak isterseniz iç sürkülasyon düğmesine basıp fanı son hıza getirmeniz lazım.
Eğer yağmurda veya aracı yıkarken yolcu tarafından su geliyorsa polen filtresinin olduğu siyah bir kutu var sileceklerin altında, onun contaları erimiştir, onu söküp siyah silikon sıkıp yerine geri takın, o zaman su girmesi kesilecektir.