C180'e hantal diyen arkadaşlar, makyajlı C180'de 1.6 motordan 1.8 motora geçildiğini bilmiyor sanırım. Değerli Umut kardeşim, 125'lik leon'a yazılımda yapsan 1.8'lik C180'i zorlayamazsın. He 1.6'lık tırt, dikiz aynasından hiç zorlanmadan silebiliyorum ben. 🙂 Makyajlı alıncağı için hacmi daha büyük, bahsedildiği gibi hantal olmayan, içi mükemmelleştirilmiş bir C180 diyorsunuz. Alınabilir mi, param varsa alırım tabi ki 🙂
CC'ye geçmeden önce, VW ve Mercedes kıyaslamalarınız çok komik oluyor. Bu mantıkla eski bir serisine de BMW diyorsunuz, ki bu yüzden o araç Türkiye'de rağbet görüyor, sırf BMW'm olsun diye. Oysa BMW kalitesinden eser yok. Yani kıyaslarken Marka değil model baz alınız. Biri de, Ferrari demiş olaya, o cidden komik olmuş. Otomatik ayna kapatma yok diye gidip Ferrari almicak değilim, süperspor araç onlar, motoru, sesi ve görünüşü için alınır. Öyle inciğine cüncüğüne çok takılınmaz. O yüzden öyle bir savunma cidden başarısız.
CC'ye gelirsek, fiyat/performans anlamında her türlü alınabilicek bir araba. Ancak buranın Türkiye olduğunu unutmayın. Aracın beygir ve torkundan önce hacmine bakılır ve 1.4 hacimli motor bu aracı kaldırmaz naralarını çok duyarsınız. Toplumsal baskıyı salladık, onun dışında 160'lık motor rocco ve golftekine göre ağırlık nedeniyle çok az daha hantal, ve fazla yakıyor. Tahminime göre hız anlamında yeni C180'le arasında aman aman bir fark olacağını zannetmiyorum. CC için konuşulacak çok şey olduğunu düşünmüyorum.
Özet ve sonuç olarak, C180'de CC'de alınabilecek ve alındıktan sonra kolay kolay pişman olunmayacak araçlar. Yakıt ve fiyat performans anlamında ben her zaman CC derim. Yakıtta da çok üzeceğini zannetmiyorum, 100-110 arası bahçeşehir-bahçelievler 26km gidiyorum, 4.9-5.6 arası yakıyor benim aracım, hadi buna 1lt ekleyelim 🙂 Basıncada kolay kolay 9'a ulaşmıyor. 8.3 filan. Umursamadan 4-5 depo kullandım, 8.4 genel yakıttı. Sizinde 9.4 olsun yakıtınız. Mercedesten daha az yakma ihtimali yüksek. He C180, AMG paket olacaksa, hiç düşünmeden C180 alırım. AMG paket olmayacaksa CC derim.