gündüz gezmek için asos,gün batımı için şeytan sofrası diyorum..asos; küçükkuyudan sonra..şeytan sofrası ise ayvalıkta..yani körfezin 2 ucu diyebilirim..körfezi sayarsak: küçükkuyu,altınoluk,akçay,(burdan edremite girmeden sahil yolundan aşağı vurup)burhaniye,sarımsaklı ve ayvalık.. hepsi bir hat üzerinde..elbette ki en hareketli yer ayvalık..gençler eğlenmek için sarımsaklı tarafını tercih eder genelde..bu yerlerin hepsi birbirine yakın..yani kalacağınız yeri o kadar dert etmeyin bence..zaten atıyorum burhaniyede kalsanız (aşağı yukarı tam ortası oluyor) yarım saatte ayvalık,ya da yarım saatte altınolukta olabilirsiniz..(arabayla tabi..🙂..eğlence yerleri ise tam muamma bence..yani sezon sezon değişiyor mekanlardaki düzey..mesela bodrumdaki yada marmaristeki gibi,her sene oraların en iyi mekanı burasıdır,hiç değişmez denilebilecek yerler yok..yıllar evvel akçayda "kaktüs" diye bi mekan vardı..10 numaraydı..geçen yaz gittim,adı değişmiş,leş bi yer olmuş..altınolukta adını şimdi çıkaramadığım merkezdeki 4yol ışıklarda bir mekan vardı,orası da son gittiğimde peşmerge dolmuştu..(bi de kapıda "damsız girilmez" edebiyatı yapmışlar,askeri kimliğin nimetlerinden faydalanmaya zorlamışlardı..zaten girip çıkmam 5 dakika sürdü.)
herşey bir yana,önemli olan ne istediğiniz..eğer kalabalık,tıklım tıklım mekanlar,sabaha kadar süren partiler falan düşünüyorsanız,körfez size uygun değil..ama hayır,ben biraz da kafa dinlemek istiyorum,gündüz denize girer,akşamları doğayı gezer,gece de orta halli mekanlarda 3-5 bişey içer keyfime bakarım diyorsanız, körfez size göre..üst seviye ev olarak tavsiyem de altınoluk,yağcılar sitesindeki villalar..