ceycey11
Kayıtlı Üye
Arkadaşlar bu sabah aracı çalıştırdım (hava -15 derece) üzerindeki kazları temizledim falan bindim başta farketmedim sonrasında sağ ön taraftan sürtünme sesi gibi rahatsız edici bir ses hani bu eski otobüslerde çalışırken duyarsınızya cırtlak bir sürtünme benzeri ses sonrasında hızlanınca biraz daha arttı toplamda 1 km olmadan aracı sağa çekip durdurdum. 5-10 sn bekleyim çalıştırdım ses kesildi sonra. Açıkçası korkuttu beni.
1- akşam el frenini çekmiştim yine çıkacağım diye çıkmadım hava soğuk olunca bazen yapışıyor diyorlardı o bu tarz bir sese neden olabilirmi?
2- sağ ön tekerin etrafı buzlaşmış karlarla doluydu giderken onlar lastiği sıkıştırıp ses yapmış olabilir mi?
3- çok anlamam ama kayış vb bişeylerde sorun olduğundan bu ses çıkmış olabilir mi acaba?
1- akşam el frenini çekmiştim yine çıkacağım diye çıkmadım hava soğuk olunca bazen yapışıyor diyorlardı o bu tarz bir sese neden olabilirmi?
2- sağ ön tekerin etrafı buzlaşmış karlarla doluydu giderken onlar lastiği sıkıştırıp ses yapmış olabilir mi?
3- çok anlamam ama kayış vb bişeylerde sorun olduğundan bu ses çıkmış olabilir mi acaba?