Valla sayın adaşım, öncelikle geçmiş olsun. Ama benim de polis olmak (özel isteğim de trafik) gibi bir düşüncem olduğundan mıdır bir empati yapmayı denedim. Merkezden seni uyaracaklar hem de "bölgedeki bütün ekiplerin dikkatine" şeklinde, sen o olaya müdahale etmek içn çaba göstermeyeceksin ha? Vay haline o zaman... 7 aracın gelmesi demek o bölgede o an 7 aracın olması demek. Hepsi müdahale etmiş sadece... aracı bağlayalım diye diretmelerine birşey diyemem ama her kurumda, her yerde, her şehirde şerefsiz olabileceği gibi dürüst olanları da var. Polislerin hepsini karalamak bize birşey katmaz, yukarıda Allah var, onlar görmediği zaman yapmadığımız trafik canavarlığı kalmıyor. Ama hatasız olarak yakalanırsak da ağzımıza geleni söylüyoruz. Tamamiyle kural ihlali yapmadan araba kullanan var mı aramızda? %99,9 herkes günde en az 1 defa kural ihlali yapar, hem de cezası olandan. Ama gerek yakında olmamaları, gerek bazılarına göz yummaları bizi bu konuda engellemiyor.
Demem o ki, onlar da insan, bazen gıcık taraflarına geliyor zıt gidiyorlar. Mesela ben o polislerin yerinde olsaydım, merkezden emir gelseydi hatta sen inip bana "terörist miyim ben?! Ne oluyor?" diye bağırsaydın sana aynen şunu söylerdim: "Ne farkın var?!" Çünkü biri bana bağırdı mı kıl olurum. İnsan gibi konuşmak varken bağırmak (seni tenzih ederim) hatta çemkirmek niyedir?
Neyse, yine de ufak atlatmışsınız, dua edin ben değildim 😀