41AC676 | Makyajlı İbiza Aracıma 2025 Yazında Neler Yaptım

aucvcauc

Kayıtlı Üye
1. Osram LEDriving HL H11 ampuller ile üzerinde olan H8 soketli halojen ampulleri değiştirdim. Odak ayarını yaptım ve şuanda OEM halojenler nasıl bir aydınlatma profili sunuyorsa yine aynı şekilde ve daha parlak şekilde uyumu sağlandı. Photon Ultimate gibi ürünlerin yanında parlaklık konusunda biraz geride kalmış olsa da odak, ışık rengi ve uzun ömürlülük açısından Osram'ın daha önde olduğunu biliyorum.

20250904_213202.jpg

2. Osram LEDriving SL W16W ampuller ile yine üzerindeki halojen geri vites lambası değiştirildi ve aydınlatma konusunda muazzam bir artış oldu. Aracımdaki geri vites lambası sadece sağ stop grubunun üzerinde yer aldığı ve çok ufak bir yansıtma çanağı olduğu için karanlık ortamlarda park ederken hiç yardımcı olmuyordu. Bu led ile parlaklık konusunda büyük bir gelişme yaşandı. İleride sol stop grubuna da el işçiliği ile bir geri vites lambası daha eklemeyi düşünüyorum. LED olduğu için araçta uyarı ışığı yandı fakat kodlama ile bu uyarıyı da silmeyi başardım.

20250822_203956.jpg

3. Halihazırda olan direksiyon derisi üzerine kaplama olacak şekilde yanları noktalı, alt-üst kısmı pürüzsüz deri olacak şekilde kaplandı. Ekstra bir kalınlık verdi ve deri hissiyatı iyileştirildi. Elim terlediği için İbiza'nın style paketiyle gelen direksiyon üzerindeki deriden hiç memnun değildim. ( İleride tamamen deriyi söküp baştan kaplatmayı düşünüyorum. )

20250818_135447.jpg

4. Plakalıklar krom malzeme ile değiştirildi. Üzerinde yetkili servisin reklamının da bulunduğu plastik plakalıklar yerine metal-krom plakalıklar takıldı.

20250818_192925.jpg

5. Camı tam olarak çevreleyecek şekilde krom cam çerçevesi takıldı. Araca Audi-vari bir hava verdiğini düşünüyorum.

20250818_201311.jpg

6. Bagaj kapağı üstüne OEM'de piano black şekilde gelen trim parçasını ben yine metal-krom rengi ile ekleme yaptım. Aracın genel krom görünümüne katkıda bulundu.

20250830_144325.jpg

Sizinde bu aracımla ilgili öneri ve görüşleriniz varsa bu postun altında yorumlarınızı bekliyorum.

Son düzenleme:
39,159Konu
763,923Mesajlar
21,967Kullanıcılar
Fahrettin40Son üye
Geri
Üst Alt