emirhanapo gündüz
Kayıtlı Üye
-3.5 lerde önlere göre arkalar daha az düşüyor
ağırlıktan dolayı kaynaklanıyor.oda olsun cunku arkaya bındırecegın kısılerıde hesaba katmak lazım veya araç yuklu olmasınıı..
5 lık 1.6 yada tsı yayı takarsanız cok fazla duser araba motor agırlıgından dolayı,3,5 takarsanız b nevze daha ıyı olur cunku motor agırlıgından zaten onu 4cm kadar dusucek normal yaylarla ama arkası daha az dusucek.Benım tavsıyem kendı arabanız ıcın olan yayın parca numarası ıle getırttırmenızdır
Motor farklılıkları konusunda yukarda yazdıgımı dıkkate alın🙂
Konuyu dağıtmak istemiyorum ama konu açmadım çok önemli olmadığı için. Elimizde bi spor yay var ama kaçlık olduğunu bilemiyoruz, takmadan kaçlık olduğunu anlayabilirmiyiz, araca takmadan ölçüleri sabitmidir mesela..
Can tsi için ne önerirsin? Ben aracım düşsün diye uğraşmıyorum ama. 17 jant ve yay ile şuanki stock halinde kalsın istiyorum. Ne yapmalıyım sence? Sadece jant lastik ebatları ile oynayarak yaysız bir şekilde stock yüksekliğini koruyabilir miyim var mı öyle bir kombinasyon?
Valla arabayı dusurmek ıstemıyosan en fazla lastık yanagını kucultursun ama o da hem konforun acısından hemde goruntu acısından guzel olmaz.35 yanaga kadar kastırsan kı bu 18-19 larda takılıyor cok abuk b goruntu olusur aynı zamanda arabanın konforunu cok etkıler.3,5 lar zaten o kadar da fazla dusurmuyor bence eibach tak hem goruntu daha guzel olur suankı halınden hemde yol tutusuna da b nevze fark ettırır