2025 Ibiza Style sorunları

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan isOzgur
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

isOzgur

Kayıtlı Üye
Merhaba, Aralık 2025'te 0 Km, Seat Ibiza Style DSG araç satın aldım. Öncesinde 1.2 TSI polo, 1.2 TSI fabia ve 1.0 TSI fabia araçlarına sahip olmuştum.
C sınıfına yakın boyutları nedeniyle ibiza'yı tercih ettim, aynı zamanda benim aracım ''Marina Pack'' yani 50 bin TL fark ödeyerek farklı koltuklar satın aldım.
Diğer araçlarım 2017 modellerdi ve arka diz mesafesi kısıtlıydı. Ancak açıkça, bu kullandığım araçta birçok eksik mevcut olduğunu biraz sürüşten sonra anlayabildim.
Sıralayacak olursam;
-DUS motor kodlu bu araçlar, start-stopta inanılmaz derecede sarsıntı yapıyor. Motor kulakları yok gibi, dizel euro5 ve daha eski araç gibi... Yetkili servise götürdüğümde, DUS motor kodlu araçlar böyle denildi ve geçildi.
-Araç multimedyası kapalıyken bile ''diiit'' sesi mevcut. Gaza bastıkça artan gelen bir ses. RCA kablolarının zayıf yalıtımı ya da şase noktalarındaki zayıflık nedeniyle olabileceğini araştırıp yetkili servise gittim ancak bu teypler böyle denilip geçildi. Multimedyayı sanki sonradan takmışım gibi ses geliyor.
-Zayıf yalıtım zaten sanırım tüm ibiza kullanıcıların yakındığı bir durum olsa gerek. Kapılar, camlar açık gibi gürültü mevcut araç içerisinde.
-İç plastik malzeme kalitesi çok vasat. İç kapı açma kolları arkalarında, cam açma kapama yerlerinde, vites yanlarında tırnak değmesine gelmiyor direkt çiziliyor. Hatta direksiyon üzerindeki seat amblemi bile tırnaklamaya gelmiyor aman dikkat.
-DSG eski araçlarımda hızlıca vites değiştirmeye çalışırken 1500 devirlerde, bu araçta 2500, 3000 devir çeviriyor. Bunu da ''rodaj'' dönemine bağlıyorum ancak emin de değilim. Hele şu D'de iken hangi viteste olduğumu göstermemesi...

Geriye kalan, iç aydınlatma olmaması, arka koltuklardaki vasatlıklar (plastik kapı kolları vesaire) bunları zaten kabul ederek satın almıştım ancak bu kadar durumdan sonra bunlar da göze batmaya başladı.
2017 model polo bu araca göre oldukça lüks 🙂 Hatta sanırım, fabia bile..
İyileştirme önerileriniz ya da yetkili servisin beni başından gönderdiği konularda çözümleriniz mevcutsa memnuniyetle kabul ederim.

39,206Konu
764,020Mesajlar
22,100Kullanıcılar
yasargrbzSon üye
Geri
Üst Alt