2021 Seat Ibiza 1.0 ecotsi Rölantide Titreme

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Thylmz
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Thylmz

Kayıtlı Üye
Merhabalar;

1 hafta önce aracını yeniledim. Aracım 2021 model ibiza 25000 km 'dir. Duran trafikte veya ışıklarda devir 800 rpm e kadar düşüyor ve direksiyona ve şöför koltuğuna vibrasyon veriyor. Daha öncede 2016 model ibizam vardı 1.0 ama böyle bir durumla karşılaşmamıştım. Bu vibrasyon bir tık fazla ve koltuğa kadar hissettiriyor. Bu problemi daha önce yaşamış birileri var mı?

2017 1.0TSI Fabia 110HP ve 2025 1.0TSI 116HP kullanıyorum şuanda titreşim 2025 olanda aşırı fazla
Kronik bişey çoğu kişi şikayetçi. 3 silindirin karşılıklı çalışmaması sanırım böyle bi sorun ortaya çıkarıyor ama bu yenilerde daha çok sanırım.

Birkaç Ibiza kullanıcısı daha aynı şeyleri söyledi çözüm için bakılması gereken yerler olabilir servis yada iyi bir motor ustası gerekir motor kulakları rot kolları aks plastikleri gibi yerlerin kontrolleri yapılabilir belki daha stabil hale gelir

Bu durum 1.0 TSI motorlarda zaman zaman görülebiliyor. 800 rpm civarında oluşan titreşim, genelde motor kulakları veya rölanti ayarından kaynaklanıyor.

Serviste yazılım güncellemesi yapılınca veya motor takozu kontrol edilip değişince sorun genelde düzeliyor. Eğer vibrasyon çok rahatsız edici seviyedeyse, serviste motor takozlarını ve rölanti ayarını kontrol ettirmeni öneririm.

39,157Konu
763,921Mesajlar
21,964Kullanıcılar
50 BB 875Son üye
Geri
Üst Alt