2015 1.4 TDİ Rölantideyken Titreme

Mehmet Taner

Kayıtlı Üye
2025 Mayıs ayında 1.4 tdi namıdeğer cus motorlu 140.000 km'de manuel bir ibiza satın aldım. Ancak aldığım gibi bitik olan ve fabrikadan beri değişmemiş olan baskı balatıyı set olarak değiştrimem gerektiğini biliyordum çünkü baskı balatada yer alan rulman ses yapıyordu. Her neyse şase koduna göre olan luk marka baskı balata volan setini aldım ve yılları vw ustasına gittim. (Baskı balatanın yanı sıra aracın bütün filtre yağ bakımlarını yaptırdım doğal olarak. Mobil esp 5w-30 yağ ve mann filtre set olarak satın aldım değişimi yaptırdım hatta şanzuman yağını bile değiştirttim.) Ne hikmetse baskı balata volan değişmeden önce aracımda rölantide titreşlm yaşamazken set değiştikten sonra aracımda rölantide daha önce olmayan bir titreşim meydana geldi. Saygıdeğer ustacığım bunun 3 silindir ve rölantide bunun normal olduğunu söyledi ben ise aksini düşündüğüm için aracı satın aldığım adamın yanına gittim ve rölantide araca bakmasını istedim aynı şekilde o da bu titreşimin daha önce olmadığını söyledi ve beni onayladı. Rölantideki bu titreşimin normal olmadığını bildiğim için parçayı aldığım yere gittim parçacı da sanayide başka bir ustaya gösterdi ve normal olmadığını volandan şüphelendiğini ifade edince bana garantiden yeni bir volan baskı balata seti verildi. Ben de bunun üzerine acaba usta mı beceremedi diyip bilindik başka bir vw servisine gidip garantiden gelen baskı balata volan setini değiştirttim. Peki ne değişti diye soracaksınız hiçbir şey aynı rölantide var olan titreme devam etti ve ben ustaya altını çizerek şunu söyledim ustam bu rölantide olan titreşimin çözümü için sana geldim seti yenileyip bu titreşimi sonlandırmanı istiyorum. Sağ olsun kendisi de 1. ustanın dediği gibi abi bu 3 silindir bu titreşim normal. Değil güzel kardeşim değil anam değil! Hiçbir arabada bu titreşim normal olamaz! Velhasıl Âhali aracımı çok severek beğenerek aldım ama onca para zaman harcamama rağmen rölantide olan bu titreşimin sebebini bulamadım. Bu veya benzer bir sorunla karşılaşan veya çözüm önerisi olan bir hayırsever varsa seve seve dinlemek isterim. Şimdiden teşekkür ederim saygılarımla. Not: aracımın gidişinde hiçbir problem yok sadece rölantide titreşim var şahsen yağdan süpheleniyorum o yüzdendir gözüm sürekli yağ sıcaklık ekranında ve aracı sıkıştırdığımda bile 120 dereceyi aşmıyor yağ sıcaklığı.

Ekli dosyalar

• ibiza.jpg
    ibiza.jpg
    459.1 KB · Görüntüleme: 0
39,139Konu
763,871Mesajlar
21,912Kullanıcılar
thcnSon üye
Geri
Üst Alt