Öncelikle herkese merhaba aranıza yeni katıldım.
2000-2005 toledo almayı düşünüyorum. Birkaç soru var kafa takılan yardımcı olursanız sevinirim.
1.Kronik bir sıkıntısı var mı ?
2.Modeller arasında ne gibi farklıklar var ?
3.Esp her modelinde var mı ?
4.ikinci el toledo alırken tavsiyeleriniz ve önerileriniz nelerdir ?
Ben de 2000 model tdi toledo var, ilk sahibiyim (hala ve ısrarla), bu yıllarda pek çok marka aracı da şirket aracı olarak kullandım... bu aracı motor performansı, yol tutuşu, fren sistemi bakımından hala çok rekabetçi. Kaporta ve boya hiç sorunsuz (sürekli açık otoparkta olmasına rağmen), yakıt tüketimi şehiriçi köprü geçişli 7,8lt, şehirdışı performansı kullanım ile 5,8lt/100km.
1. Kronik sıkıntıları: ön cam açma mekanizmaları, kapı kilitleri en önemli sık sorun çıkaran parçaları. Orijinali ile değiştirince en az 2-3 yıl gidiyor.
Çok yağmurda Ön kapı eşiklerine su toplanabiliyor, ön sağ taraftan içeri su alabiliyor. düzenli takip edip su tahliye kanallarındaki tıkanıklıkları açtığım için içeri su girme sorunu Benim hiç başıma gelmedi.
10 yıldan sonra değişen veya bakım yapılan önemli parçalar: turbo revizyonu, klima kompresörü, klima iç radyatörü, baskı-balata, dpf/katalizör.
Düzenli ve orijinal parça kullanarak yapılan yağ / filtre değişimi motor ömrü ve performans için çok önemli.
Sürekli şehiriçi kullanım dizellerde özellikle kurum birikmesi kaynaklı sorunlar yaratabiliyor: Enjektör kurumlanması kaynaklı siyah duman, EGR valf sorunları, turbo sağırlaşmadı, sabah ilk çalışmada gecikme. Ben bunları kısmen "carbon clean" ve yakıta enjektör temizleyici katarak aştım. Bir de motor yakıt girişine taktığım mıknatıs çok iyi verim sağladı.
Bu yaz bir sorun yaşadım: bazen marş basıyor, motor çalışmıyordu... kontağı açınca ısıtma buji sarı ışığı göstergede hiç yanmazsa çalışmıyordu. sorun 109 nolu röle - enjektör/ısıtma buji rölesindeymiş, ustasını buluncaya kadar biraz kurcaladık ama 70TL'ye haloldu.
2. Bendeki signum modeli, 2000'de tarihte üretilmiş ortalama bir araç çok iyi donanımlı: otomatik klima, katlanır ısıtmalı aynalar... vb. Aynı yıllarda üretilen Benzinli modellerin çok yaktığını ve lpg ile iyi performans vermediğini duyuyorum (subap sorunları çıkabiliyor)
3. ABS ve fren sistemi çok verimli... ama ESP yok bildiğim kadarıyla
4. Düzenli Servis ve yakıt tüketim kayıtlarını görebilirsen çok iyi olur. İlk sahibinden bulabilirsen ideal olur.
Umarım bu bilgiler işine yarar.