Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

1LT = 98KM menzil

GRKMSRGL

Kayıtlı Üye
Katılım
29 Ağu 2009
Mesajlar
5,250
Yaş
36
İflas başvurusunda bulunan ve New General Motors (Yeni GM) ismini alan ABD’li otomotiv devi, sektörde devrim yapmaya hazırlanıyor.

2 yıl önce konsept olarak tasarlanan ancak krize denk gelen dünyanın en ekonomik otomobillerinden biri olacak hem elektrikli hem de de benzinli motorla çalışan “melez” Chevrolet Volt’u Michigan’da dünyaya tanıttı.

Elektrikli ve benzinli motorlara sahip otomobil, şehir içinde 3.8 litre benzinle 370 kilometre yol katedebiliyor. Bir başka deyişle, Chevrolet Volt sadece 1 litre benzinle 98 km gidebiliyor.

Araç benzinli motorun gücünü almadan sadece lityum iyon pili sayesinde 65 km yol alıyor. Chevrolet Volt, iki motorun devreye girmesiyle birlikte aynı yakıtla 483 kilometre yol katedebiliyor. Lityum iyon pilin şarj ABD’deki maliyeti 40 cent (60 kuruş).

Toyota’nın 1 milyon adedin üzerinde satan hibrid modeli Prius ise 20 kilometrede 1 litre benzin yakıyor. Bu da Chevrolet Volt’un Prius’a göre beşte bir oranında daha az yakıt harcadığını gösteriyor.

CEO: GM’i krizden kurtaracak

2010 yılında piyasaya sürülecek Chevrolet Volt, sıkntılı günler geçiren GM için büyük bir umut haline gelmiş durumda. GM CEO’su Fritz Henderson, şarj edilebilir hibrid aracın iflasın eşiğine gelen GM’i kurtaracağını söyledi.

Cep dostu otomobil, 40 bin dolara gelecek yıl Japonya ve ABD’de satışa sunulacak. Chevrolet Volt, Avrupa ile aynı anda Türkiye’de satışa sunulacak. GM Türkiye yetkilileri, elektrikli Volt’un 2011 yılında Türkiye’de yollara çıkacağını açıkladı.

Chevrolet Volt Hybrid
 
Bu da prıus gıbı tıpsız olcaksa mıllet benzınını koyar arabasına bınmeye devam eder bence.Ama cok ıyı degerler bakıldıgında, 1lıtre ıle 98 km saka gıbı bsey.Performans acısından cok tatmın etmesede,senede heralde 10 kere turkıye turuna cıkarım boyle araba ıle
 
bu araç Türkiyeye gelene kadar dünyada petrol kalmaz , kalsa bile aracın fiyatı normal olmaz bizim ülkemizde
 
uzay mekiği gibi olmş..
 
Biraz geç kalmışlar Türkiyeye gelene kadar ooooooo :)
 
Geri
Üst Alt