Hocam benim araştırdığım kadarıyla yetkili servisler, bosch car serviste bakımı yapılan araçların garanti kapsamındaki işlemleri için olumsuz tutum göstermeye meyilli. Fakat aracı kesin olarak garanti dışı bırakma hakları yok gibi anladım. Yetkili servise telefonla sorduğumda haliyle garantinin bozulacağını söylediler ama bunu söyleyen kişi bir dayanak gösteremedi. Bir de dışarda Bosch tan yetki alarak çalışan ve Bosch garantisi veren yerlerin eğer böyle bir ayrıcalığı olmasa (bakım yapılan araçların garantisini bozmama), bu yerlerin sanayide Bosch un parçalarını kullanarak bakım yapan diğer yerlerden farkı kalmazdı. Bir de Bosch car servis web sitesinde Ankara'daki yetkili bakım merkezlerinden birini fiyat almak için arayıp bu garanti meselesini de sorduğumda, görüştüğüm kişi : " Biz bosch car servis yetkisini henüz yeni aldık, evrak işlemleri daha bitmedi. Bu yüzden bakımı şu an bizde yaptırırsanız aracınız garanti dışı kalabilir. Evrak işlemleri tamamlandığında biz size dönüş yapalım" demişti. Benzer şekilde bakım merkezlerinin bu yetkiyi almaya uğraşması için isim hakkının yanında başka getirileri de olması gerekir diye düşündüm. Tabi bu benim çıkarımım sadece. Konuda detaylı araştırması veya tecrübesi olan arkadaşlar varsa umarım denk gelip aydınlatırlar.
Ayrıca yetkili servisler yarın bir gün garanti kapsamında bir işlem gerektiğinde, her ne kadar dayanağı olmasa da bu garanti işini yokuşa sürmeye çalışacaktır. Baş agrıtabilecek bir durum.
Bu mesaj SCW - SeatClubWorld mobil uygulaması ile gönderilmiştir.