2013 ibiza 1.4 style kullanıyorum. Tüp taktırmadım Seydişehir-Konya arası (ortalama 120 km ile) 60 TL ye gidip geliyorum. Yani ortalama yakıt sarfiyatım uzun yolda 0,30 kuruş, bu rakam şehir içinde yerine göre 0,35 -0,40 ları buluyor. Kış ayını hesap etmiyorum çünkü kışın karda araç kullanmayı seven biriyim ve stabil bir kullanım sağlamadığım için yerine göre iki katı yaktığım zamanlar oluyor 😀 Yalnız yaktığım benzine değilde en çok şu 1.5 - 2 yıl içinde benzinde yaptıkları oynama yüzünden resmen 100 lirada 2 litre kaybıma canım sıkılıyor. Vay arkadaş ayda bir oyuncak gibi zırt bırt akaryakıta zam mı olur yav! Yıl başında yap litresini 6 TL mi yapacan 5 mi yapacaksan yıl sonuna kadar sabit kalsın. Enfilasyon canavarı halt etmiş resmen. Yıl içinde şu akaryakıtta oynanan meblağ ile hiç bişeyde oynanmıyordur.
Not: Tüp taktır kurtul diyenler vardır illaki ama sütten ağzı yanan misali ben tüpten tırstım usta. Sağlam markasından, ustasından emin biri ile karşılaşıp gözümle görmediğim sözüne inanmadığım sürece tüp işine bulaşmam. Zira ilçemizin sanayisinde de öyle sözünün eri, işinin ehli bir usta duymadım. Atiker var bildiğim, oda babamın aracında kendisinin sıfır taktığı tüpün tankındaki manyetik gaz sayacını garantiye sokmayıp parasıyla değiştirecek kadar karakterize biri. Sanki o sayaç sarf malzemesi de garantiye girmeyecek. Neyse vel hasıl benim benzindeki güncel yakıt durumum budur. Gaz ve diğer petrol ürünlerini kullanan (ben dahil) arkadaşlar için diyeceğim umarım şu akaryakıt mevzusunda ucuzluğu ve sabit fiyatlı satışların yapıldığı günleri görür, yaşarız.