ilkerbilim
Kayıtlı Üye
Erhan halleder onu.
Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.
Mutlaka Lpg daha ucuza geliyor.Ancak ben ayda ortalama 700 km yapan biri olarak 70 tl fark için aracımın orjinalliğini bozmamayı tercih ederim.Çok fazla km yapsam o zaman şart olur...Uzun yolda hiç 7 yi göremedim, Şehir içinde de 10 un altına hiç düşmedim.. Senin Bu kullanım değerlerlerinle bile ekonomik gözüksede LPG nin yerini tutacağını sanmıyorum belki LT/Km oranı daha yüksektir ama benzinin 1 litresine verilen Parayla 2 litre LPG alınıyor bunuda unutmamak lazım
yok ben stok basıncına bakmak istiyorum acaba seninki kaç diye vagcom vardı sanırım sende ondan sordum
Aykut kardeş Aracım ilk aldığım günden farksız, ve 30 binde şu anda, kısa bi matematik hesabı ile anlatmaya çalışayım.. Öle veya böyle şu an itibariyle bu araba Stock vaziyette 40 - 50 kuruş civarı yakıyormu? Evet..Mutlaka Lpg daha ucuza geliyor.Ancak ben ayda ortalama 700 km yapan biri olarak 70 tl fark için aracımın orjinalliğini bozmamayı tercih ederim.Çok fazla km yapsam o zaman şart olur...
Birde ben hiç uzun yolda bile 7 yi görmedim demişsin kullanış stilin demekki buna müsaade etmiyor.Yoksa altındaki araç 90 km sabit hızda 6,4 lt değere sahip bir araç.(Aracın sorunsuz olduğunu varsayarak)
İlk 1500km her vitesteki devirin 4/3ünü geçmeyecek şekilde kullanıp ani frenlerden ani gazlardan kaçınmak vs.aracım 2950 km de şu aracı açma konulu bir başlık vardı bulamadım..ne yapıyorum şimdi sağır kalmasın tavşanım diye bir tekrar etsek...başlıkla alakasız ama bulamadım linki?
Aykut kardeş Aracım ilk aldığım günden farksız, ve 30 binde şu anda, kısa bi matematik hesabı ile anlatmaya çalışayım.. Öle veya böyle şu an itibariyle bu araba Stock vaziyette 40 - 50 kuruş civarı yakıyormu? Evet..
LPG ortalaması da 20 - 25 Kuruşmu? Evet..
40*30.000=12.000 TL
20*30.000=6.000 TL
12-6=6 Bin TL, 2 Bin TL de LPG taktırdım desem (Ki o kadar bile tutmaz) 4Bin TL karda Sayabilirmiyim kendimi? EVET..
Ayrıca bu arabaların fabrika çıkış LPG li modelide 1.6 8V yi kullanır, teknik özelliklerinde bakarsan var orda, Yani öle sandığın gibi bi orijinallik bozulma durumu olmaz TSI olsa bu endişeleri taşımakta haklı sayılırsın ama 8v motorda gerek yok, Zaten bu Arabalarda bildiğin en sağlam Motor bu kullanılan içine kumda atsan yakar o konuda sıkıntı olmaz..
Yalnız şunu Söyliyeyim ben arabamı çok sakin kullansamda hiç inemedim 7 nin altına.. 7 ileri görebilmek içinde bayağı bi sabır taşı oldum tabiri caizse, velakin altındaki araba leonsa , kısa mesafede kaptırıp gitmiyceksen, uzun mesefade gaza basıp uzamıycaksan şöle bi motor sesi duymayacaksan ne anlamı kaldı isterse 10 kuruş yaksın.. bu arabayı alan herkes gibi bende sürüş keyfinden mahrum kalacaksam ekonomi yapayım diye, Kullanmam daha iyi yada Gider LPG takar Rahatıma Bakarım, Herkesede Tavsiye Ederim.. Ayrıca bırak orijinalliğinin bozulmasını Güzel Bi işçilik ve tesisatla Sen bile anlayamazsın arabada LPG olduğunu..
Saygılarımla