Merhaba,
Bugün bu başlığı okuduktan sonra, akşam araba kullanırken yol bilgisayarından ortalama tüketimi bir kontrol edeyim dedim. Normal şartlarda aracı aldığımda yol bilgisayarındaki ortalama tüketimi sıfırlamıştım. Akabinde şehiriçi ortalama tüketimi 8.3 lt'ye kadar düşmüştü. Yalnız en son cuma akşamı benzin zammı öncesi, depoyu fullettim (hatta benzinci yedek depoyuda dolduruyummi diye sorunca dayanamadım biraz da onu doldurdum 🙂 ) .. Dün akşam dikkatimi çekmişti bugünde biraz önce yazdığım gibi yol bilgisayarına baktığımda ortalama tüketim 14lt civarına çıktı. Hatta bir ara 15 lt gördüm.
Şu anda halen depo full gözüküyor. Aracı aldığımdan beri toplamda 3 defa benzin aldım. ilk ikisinde 100 TL'lik, son aldığımda ise 38lt karşılığı 200 TL .. Benzini Shell'den alıyorum. Kurşunsuz 95 katkılı (sanırım nitro olanı) ..
Benim anlamadığım son benzini alana kadar 8 lt civarında gezen ortalama yakıt tüketimi, son benzini aldıktan sonra neden 14 lt'ye çıktı o kısmı.. Konu hakkında sizlerinde değerli yorumlarınızı almak isterim.
NOT: Acaba shell'i bırakıp, bp veya opet'e mi dönsem 🙂