Decepticon Leon
Kayıtlı Üye
Herkese selamünaleyküm. Seat Leon 5F 1.6 tdi aracım var style paket. Aracı proje aracına dönüştürdük. Hem görsel hem performans güçlendirmeleri yapmaya başladık. Araca 1449 hibrit turbo ve stage 3 yazılım yüklemeden önce yürüyenini güçlendirmek istiyoruz. Süspansiyon sistemi olarak araca şu anda Jom Blueline ön arka coilover takımı montajı yaptık. Araçta mevcut olan fren sistemi aşağıdaki tabloda gösterilen "1ZE" PR kodlu sistem. 288 mm çapında ve 25 mm kalınlığında disk ile beraber çalışan 57 mm pistona sahip bir kaliper var bu sistemde. Bizim yapmak istediğimiz aracı 340 mm çapında ve 30 mm kalınlığında disk ile beraber çalışan 60 mm pistona sahip sisteme yükseltmek. Bunun için aracın taşıyıcısı üzerinde bulunan "kaliper taşıyıcısı", "kaliper","balata", "fren diski" ve "koruma sacı" parçalarının değişmesi gerekiyor. Bu noktada kaliper taşıyıcısı ve kaliper bulmakta zorlandım Türkiye' de. Bildiğim kadarı ile bu 340 mm lik diske uygun "1LG/1LJ/1LD" PR numaralı fren konfigürasyonu ülkemizdeki arteon, passat, tiguan gibi vag grubu araçlarda mevcut. Bunlardan çıkma "kaliper taşıyıcı" ve "kaliper" bulabilirsem kalan parçaları tedarik edebileceğim yerler buldum. Bu konuda forumda bilgisi olan birisi var mıdır? golftutkusu forumunda bu konuyla ilgili birkaç post gördüm ama çok açıklayıcı gelmedi. Golf' cülerden geri kalmayalım arkadaşlar
Moderatör tarafında düzenlendi: