faw13
TEKNİK MODERATÖR
Calismasi olarak gayet begendim. Sadece dur kalk trafikte kavsaklarda sagdan/soldan gelen araclari taniyamiyor. Zaten kilavuzunda da sadece onundeki paralel giden araclari taniyabildigini belirtiyor. Biraz temkinli olmak lazim. Bir de otoyolda araya biri cok dar girerse gecici olarak kontrolu ele almani talep ediyor. Normal seyler sonucta aracta otonom surus yok. Tabela tanima sistemi mevcuttan farkli bir hiz algilarsa o hiza tek tusa basarak sabitleyebiliyor. Cruise en canimi sıkan yokus asagi giderken hizlanma olayi da yok, motor freni veya normal fren yaparak hizini koruyor.Cruise control nasıl. Bizim hatun sinyal kolu zannediyor bazen. Neden direksiyonda kullanmazlar anlam veremiyorum bu grubun arabalarına
Cruise kolu benim icin cok sorun degil, esimin onceki araci 208 den alisigim duzenine. Sadece Res butonu olan yerde Gap (ondeki aracla birakacagi mesafe) butonu var. Dur kalk devredeyken 3 sn den uzun durursa da sol dis taraftaki butona ya da gaza basmak gerekiyor. O da refleks olmaya basladi.
Ben direksiyonun ucak kokpiti gibi olmasini pek sevmiyorum, sezgisel kullanmak zorlasiyor o durumda, ogrenme suresi de cok uzuyor, o bakimdan sade olmasi guzel ama butonlarin yerlesimi facia Sesi soldaki butonlarla kontrol ediyorsun, hayaleti soldaki joystickle, parcalari sagdaki joystickle. Bir de sagda ses kaynagini degistiren (bluetooth radyo arasi gecis) ve radyo listesini acan 2 buton var ama ben sadece apple carplayle spotifydan muzik dinledigim icin cok anlamsiz 2 buton oluyor benim icin. Ama alistim bakmadan kullanabiliyorum artik hemen herseyini. Tabi klima hem radyoya gomulu oldugu hem de radyonun menu butonlari dokunmatik oldugu icin o arada gozu yoldan ayirmak gerekiyor ama trend o yonde oldugu icin o konuda cok sikayet etmeyecegim, pek cok aracta benzer bir yapiya geciiyor.
Eko veya normal modlardayken ayagini gazdan cekince vitesi bosa atiyor, devir rolantiye dusuyor. Hissedilen birsey degil ama devir saatinde 500 gorunce bir an panikliyor insan
Euro 6.3 u tutturabilmek icin yapabilecekleri her numarayi cekmisler. Ornegin on izgara icinde BMWlerde oldugu gibi aktif kapaklar var, sogutmaya ihtiyac duymadiginda kapaklari kapatip hem yakit ekonomisi sagliyor hem de aerodinamiyi iyilestiriyor. (Sozde tabi, gercek hayatta ne kadar etkisi vardir bilmiyorum)