2016 sonrası modellerde farklı revizyon şanzıman var, arıza ihtimali çok daha düşük deniliyor, benim aracın da şanzımanı değişince 2017deki son revizyon takılmıştı, vites geçişleri, sürüş karakteristiği falan önceki halinden çok farklıydı. Çok daha yavaş vites değiştiriyordu, sadece aracı sıkıştırınca DSG gibi seri geçişler yapıyordu, 1. ve 2. viteslerde biraz daha yüksek devirlerde vites değiştiriyordu vs.
Yani araca uzun süre binmeyi düşünüyorsanız değişen her parça üzerindekinden daha güncel bir revizyon olacak ve sorun çıkarma ihtimalini düşürecek. O yüzden bir kere masraf yapıp daha uzun yıllar kafa rahat binmek değerlendirilebilir. Ama eğer yakın zamanda satmayı düşünüyorsanız tabii o noktada birşey diyemem
Sırf bu sebepten şu anki aracımı DSG almadım, bir kere başım yandı, 1.5 ay serviste kaldı araç Almanya'dan yeni şanzıman gelmesini bekledi. 4-5 ay sonra aracı satıp 0 Leon aldım düz vites. Hatta otomatik daha dolu DSG bir FR için bayi çok makul bir teklif yapmıştı, ekstradan alcantara döşeme, anahtarsız giriş çalıştırma ve ACT'li motor vardı araçta, 15.000 lira fark istemişlerdi, gene de manuel olanı almıştım
Bazen pişmanlık duysam da şu anda kafam rahat biniyorum, alırken 3 sene sonra değiştiririm diye almıştım, 4. yılına girdi. Artık değiştiremeyeceğimize göre kafam iyice rahat düz vites aldığım için