Genelde sigorta şirketleri aracın ön ekspertiz raporunda çıkan faturaya bakarlar, aracın kasko değerinin %35inden fazla hasar olması durumunda pert kararı verirler. Babamın Cordoba'sına sol ön teker hizasından çarptılar ve ilk raporda 16.700 TL masraf çıkardı servis. Araçta değişmesine gerek olmayan ne kadar parça varsa hepsini değişmesi gerek diyerek faturaya yazmışlar. Aracın kasko değeri 22.000 TL ve sigorta dedi ki maksimum 7.650 TL ye kadar hasarı tamir edttiririm, daha yukarı çıkarsa pert kararı veririm dediler. Ben de çok yakından tanıdığım işçiliği çok iyi olan bir ustayı çağırdım ve 7.650 TL ye bu arabayı sağlama çıkarır mısın dedim. Araca bakıp, tamam yaparım dedi. Daha sonra servisten arabayı alacaklar diye servise söyleyince, servisin cevabı aynen şöyle oldu: Biz de o paraya aracı tamir edebiliriz.. Ve sonrasında araç serviste tamir edildi. Herkese tavsiyem şudur; eğer aracınız ile kaza yaparsanız, haklı durumda da olsanız tamir eden kişi ile pazarlık yapıp fatura değerini düşük tutturmaya çalışın. Aracınızı satarken çok önemli olmayan kazalara bile çok yüksek değerler çıkabiliyor. Bir arkadaşın qashqaisine yandan sürttüler ve çamurluk değişti, tampon tamir oldu. Servisin fatura tutarı: 3.600 TL... normalde 1.000 Tl bile tutmayan hasar için 3.600 TL masraf görünüyor şimdi..