Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

2011 cupra sorunlu acil yardım...

bugün tsi ve tfsi motorlardan anlayan bir arkadaş motora baktı.
volandan ses yaptığını, hiç beklemeden bir an evvel servise götürmemi söyledi.
cupra dilinden anlayan servis önerisi bekliyorum sizlerden

Merhaba;
Bende de 2011 model leon cupra vardı , yaklaşık 2 ay kadar önce sattım.
Rolantide ses arkadaşların dediği gibi enjektörlerden kaynaklanıyor sanırım ancak sizdeki kadar kötü bir ses bir sorundan kaynaklanıyor olması lazım.Ben yaklaşık 5000 km kullandım en ufak problem yaşamadım.Yakıt tüketimi 12 normal hatta şehir içi az bile.
Önemli bir problem ise iade etmeyi deneyebilirsiniz aracı ama gerçekten çok can sıkıcı durum.Umarım basit birşeydir.Cupra gibi bir aracı rahat rahat zorlayamadan kullanamayaksanız ne anlamı kaldı
 
bende şemun gibi ilk çalıştırma haline cupra sahibi bir arkadaşla dinlemenizi tavsiye ederim servise bırakmaya kalkarsanız anlamadıkları gibi birde abuk subuk parça değişimi yapabilirler.... birde benzin konusunda 97oktanda başka kullanmayın benzini de güvendiğiniz yerden alın......:eek:key:
 
Yakıt 97 şaşmam bu salı bırakacam arabayı inşallah halledilir Pendik'te oturuyorum işyeri icerenköy bu civarlarda oturan cupra sahibi varsa karşılaştırsak çok iyi olur aslında
 
Sahrayıcedıtte utku var ama haftaıcı kocaelınde okulda oluyor,cuma gunlerı gelıyor onunkı ıle karsılastırabılırsın ama salı bırakıcam demıssın zaten
 
b usttekı mesajda ozellıkle yazdım samet maslak dogusa gıdersen orda daha ıyı ılgı gorursun,gelen arabalar konusunda genıs b motor gamı soz konusu oldugu ıcın en guvenılcek yer orası olur

İmkanınız varsa Can doğru söylüyor..:eek:key:Doğuş Maslak en sağlıklısı bu konularda..Serkan bey de en güveniliri ;)
 
Daha fazla başınız ağrımadan ve garanti kapsamında mesele hallediliyordur umarım..
Cupra almayı düşünen bir Leon sahibi olarak neticeyi ben de merak ediyorum. Gelişmeleri paylaşırsanız sevinirim.
2011 model Cupraların, ben de 2.0 TSI motorlu olduklarını biliyorum. 2.0 TFSI Cupralar, 2010 ile birlikte sonlanmadı mı?
Bir bilen aydınlatabilir mi durumu?
 
TFSi ve TSi ayni motor degil mi?
 
TSİ ve TFSİ aynı motor ya. 1.4 TSI 125lik seat'ta TSI diye geçiyor audi'de TFSI ne farkı var bu motorların?

TFSI'ın açılımı : Turbolu FSI motordur.
TSI motorlar ise aslında twin-charger motorlardır. 1.4 180hp lik bocanegra hariç hiçbir seat'ta twincharger motor yok sanırım. Yanılıyor olabilirim. Ama motorlar TSI diye geçiyor. yada şöyle söyleyebilirim TSI 140'lık hariç , bir tek I kırmızı olan bütün TSI'lar aslında TFSI'dır. 2.0 twin-charger motor yok sanırım vw'de. bu yüzden bu motor Turbolu FSI motordur.

TSI ve TFSI'ın tek farkı supercharger'dır aslında fakat sadece turbocharger'lı 1.2 , 1.4 , 1.8 , 2.0 motorlar Seat'ta TSI , Audi'de TFSI diye geçiyor. Ama aynı motorlardır. Bunu daha önce dile getirmiştim :)
 
Geri
Üst Alt