Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

Çin Otolarına Bizdeki İlgi Bakın Avrupada Nasıl

GRKMSRGL

Kayıtlı Üye
Katılım
29 Ağu 2009
Mesajlar
5,250
Yaş
36
Çinliler, Avrupa Birliği ülkelerinde 745 otomobil satabildi. Rusya satışları çöktü. Çin’deki çözüm tartışmaları arasında Türkiye umut oldu.
Avrupa Otomobil Üreticileri Birliği (ACEA), yılın ilk 9 ayında sadece 745 Çin malı otomobil ithalatı yapıldığını açıkladı. Avrupa Birliği pazarını 2005'ten bu yana zorlayan otomobil üreticilerinin ihracat performansları Çin’de tartışmalara yol açtı.

ACEA’nın raporuna göre, Avrupa Birliği’nin otomobil pazarına ilk giren üretici Landwind, 9 ayda yalnızca ’bir’ araç satabildi. Yurt dışında 6 fabrikası olan Changan’in 34, Chongqing merkezli Lifan’ın ise 24 aracı Avrupa’da alıcı bulabildi. Avrupa Birliği ülkelerinde varlık gösterebilen tek Çinli ise Great Wall oldu. Baoding merkezli üreticinin Avrupa pazarında 675 otomobil sattığı bildirildi. Avrupa piyasasında otomotiv satışlarının düşük seyrettiğinin bilindiği, fakat rakamların bu kadar kötü olabileceğinin tahmin edilmediği vurgulandı.

---------- Post added at 00:43 ---------- Previous post was at 00:43 ----------

Honda’nın Amerika’ya girebilmek için gösterdiği kararlılık hatırlatılırken üreticilerin Avrupa pazarına girişte yeni stratejilere yönelmesi gerektiği, bu kapsamda Türkiye'nin ucuz işgücü ve coğrafi avantajı nedeniyle ideal bir üretim üssü olduğu savunuldu.
Endüstri uzmanı Chen Wenkai, “Çinli üreticiler araştırma ve geliştirme faaliyetlerini artırmalı, yurt dışında satın almalar gerçekleştirmeli, daha rekabetçi olmalı. Changan, Chery ve Geely gibi üreticiler yurtdışında fabrikalar kurdu. Ancak bunlar daha çok montaj tesisi gibi. Çin’de üretilen oto parçaları bu fabrikalara gönderiliyor” dedi.
 
Geri
Üst Alt