Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

2009 1.2 Ibiza LPG montajı

kaya5789

Kayıtlı Üye
Katılım
26 Eyl 2009
Mesajlar
1,882
Yaş
35
Herkese selamlar,

Belki çoğu kişi bilmiyodur, yaklaşık 2 aydır BRC marka LPG kullanmaktayım. Çoğu kişi karşı çıkmıştı 1.2 motora lpg takılır mı diye ama ben inat ettim taktırdım. İyi ki de taktırmışım :) Belki ilerde takmayı düşünenler olabilir diye fikirlerimi bir konu açarak belirtmek istedim. Kesinlikle tavsiye ederim. Keşke daha önce taktırsaydım diyeceksinz :)


Genel:

Soğuk havalarda sabahları aracın lpg'ye geçmesi 2-3 dakikayı bulabiliyo. Yani araba her ilk çalışmada benzin ile çalışıyo. Motor sıcaklıgı 40 derece oldugu anda otomatikman lpg'ye geçiyo. Hiç bir sıkıntı olmadı daha. İstediğiniz anda tuşuna basarak aracı lpg'den benzine veya benzinden lpg'ye geçirebiliyorsunuz, aracın seyir halinde olmasının önemi yok.
Gaz bitmeye yakın yokuş çıkarken 4000 devire filan çıkarsanız veya düz yolda 120yi geçerseniz otomatikman lpg'ye geçiyo Veya gaz bittiği anda otomatik olarak benzne geçiyo. bu geçişler arasında da kesinlikle hiç bir sarsıntı vs yok.
Araç lpg takıldıktan sonra sanki daha bi sessizleşti. Şu ana kadar 4-5 kere araba ilk marşta çalışmadı ama ikincisinde hep çalıştı düzenli olarak. Nedenini çözemedim. Önemsemediğim için de gidip sormadım bayiye.

Performans:

Aracım 70hp. LPG takıldıktan sonra arakdaşımın 1.4 77hp G.Punto'suyla roll yaptık. LPG'deyken önden kafamı çıkarmama ragmen hız arttıkça önce arayı kapayıp sonrasında G.punto çok çok ufak farkla geçti beni. Bu sefer LPG'den benzine geçtiğimde ise ben ufak farkla arkadaşın arabasını geçtim ve bana yetişemedi. Tahmini 3-4hp'lik bir fark oluşmuş.


Yakıt Tüketimi:

Kısaca yazmak gerekirse eskiden 23-24kuruş civarı yakan aracım şimdi 17-18 kuruş civarı yakıyo şehir içinde. Hatta şimdi gaza daha rahat basıyorum. Fakat bir şey fark ettim, şehir dışında yuksek hızda şehir içi yaktıgından daha fazla yakıyo. 140-150 gibi hızlarda. Bunun da sebebi tahminim düşük hacimli motor.
Depo genelde 65-70TL arasına doluyo ve 375 km yol yapılıyo ortalama. Bu değer daha artıp azalabilir tabi sürüş tarzna göre ben genelde agresif kullanıyorum. En düşük 360km gördüm en yuksek de 385km gördüm.


Bu arada aracımda 17" ve 215 tabanlı jant lastik kombinasyonu var. LPG'nin litresi 2TL.
 
yakıt değerleri gerçekten çok iyimiş.Güle güle kullan Melih hayırlı olsun
 
yürümekten daha ucuza arabaya binmek isteyince 1.2'ye LPG takıyo tabii gençlik.. :D :D
 
Sağolasın Can.

Yiğit tuvalete bile arabayla gidiyorum :D
 
görücez bakalım LPG'ni güleçim.. :D :D
 
Depo genelde 65-70TL arasına doluyo ve 375 km yol yapılıyo ortalama. Bu değer daha artıp azalabilir tabi sürüş tarzna göre ben genelde agresif kullanıyorum. En düşük 360km gördüm en yuksek de 385km gördüm. demişsin bu değer şehir içi mi şehir dışı tüketimmi ???
 
Abi hepsi şehir içi. Çok trafik de var az trafik de var yokuş da var bomboş yol da vs vs.
 
hayırlı olsun. sen memnunsan gerisi önemli değil.:eek:key: ben olsam bende taktırırdım.
 
ben toledoya brc taktırdım lpgden memnun değilim kısmetse toledoyu ilerde sattırmıcam ve lpgyi sökecem tekrar benzinle binecem araba bana kaldığı zaman.
 
Abi hepsi şehir içi. Çok trafik de var az trafik de var yokuş da var bomboş yol da vs vs.
tüketimlerin güzelmiş ben o değerleri anca 120 sabitte yakalıyorum =( geçen 300 TLye 1500 km yol yaptım bunun yaklaşık 200 kmsi izmir şehir içindeydi =)
 
Geri
Üst Alt