Yüksek devir durumu

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan deniz06
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

deniz06

Kayıtlı Üye
Herkese merhaba,
45000 km de Leon 1.2 Dsg sahibiyim. Bazı yokuş aşağı inişlerde aracım 3500-4000 devirde kalıp motor sesi alıyorum. Araç yokuş öncesi düşük viteste ise yokuş aşağı inerken gaza basmadan kendiliğinden hızlandığından oluyor sanırım. Bu bir sorun mu? Aracın vites arttırmasını beklemeli miyim bu durumlarda? Bu durum motora ya da vitese zarar verir mi?

Sevgiler.

Bu mesaj SCW - SeatClubWorld mobil uygulaması ile gönderilmiştir.

Herkese merhaba,
45000 km de Leon 1.2 Dsg sahibiyim. Bazı yokuş aşağı inişlerde aracım 3500-4000 devirde kalıp motor sesi alıyorum. Araç yokuş öncesi düşük viteste ise yokuş aşağı inerken gaza basmadan kendiliğinden hızlandığından oluyor sanırım. Bu bir sorun mu? Aracın vites arttırmasını beklemeli miyim bu durumlarda? Bu durum motora ya da vitese zarar verir mi?

Sevgiler.

Merhaba. Aracınız motor freni yapıyor.
Gaz pedalına hiç basmadığınızda araç daha fazla hızlanmak istemediğinizi düşünür. O yüzden vites atmaz. Hatta frene az basarsanızda aynı şekilde yavaşlamak istediğinizi düşünüp motor freni ile destekler.

Gaza azıcık bile dokunsanız hızlanmak istediğinizi anlayıp vitesi büyütür ki yokuş aşağı daha rahat hızlansın.

Motor soğukken çok yüksek devirlere çıkmadığınız sürece bir zararı olmaz.

SM-G950F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Merhaba. Aracınız motor freni yapıyor.
Gaz pedalına hiç basmadığınızda araç daha fazla hızlanmak istemediğinizi düşünür. O yüzden vites atmaz. Hatta frene az basarsanızda aynı şekilde yavaşlamak istediğinizi düşünüp motor freni ile destekler.

Gaza azıcık bile dokunsanız hızlanmak istediğinizi anlayıp vitesi büyütür ki yokuş aşağı daha rahat hızlansın.

Motor soğukken çok yüksek devirlere çıkmadığınız sürece bir zararı olmaz.

SM-G950F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Teşekkür ederim, durumu net bir şekilde anladım.

39,145Konu
763,892Mesajlar
21,926Kullanıcılar
BlacklockSon üye
Geri
Üst Alt