Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

Yol Tutuş İyileştirme Modifikasyonları Hakkında Detaylı Bilgilendirme

hiç mi hiç anlamam bu yaylardan:Dçözücem bi gün ama ne işe yaradığını:)
 
  • Beğen
Reaksiyonlar: ukku
Es geçilmemesi gereken en önemli nokta şudur. Siz dünyanın en pahalı süspansiyon sistemini en iyi lastikleri ile kullanabilirsiniz...

Doğru bir çizgi yakalayamıyorsanız yada yakalayamadınız ve aracın denge noktasını oturduğunuz koltukta hissedemiyorsanız aracınızı her zorladığınızda risk altındasınızdır.
Bunun için kendinizi eğitmeniz bazı durumlara alıştırmanız gerekmektedir.

Aksi taktirde hızlı girdiğinizi düşünüp gazı kestiğiniz keskin bir virajı daha hızlı dönebilecekken yavaşlayarak kaza yapabilirsiniz.

Aynen öyle, ilk mesajımda da belirtmeye çalıştım, teknik doğru olmadığı sürece araç F1 kadar dengeli olsa yine de stabil olarak virajı tamamlayamayız.
Keşke bol bol yarış pistimiz olsa da bunların eğitimlerini herkes tecrübe edebilse..
 
kıymetli paylaşım için teşekkürler:eek:key:
 
  • Beğen
Reaksiyonlar: ukku
peki Utku spor yaylar slalom tarzı testlerde olumlu etki yaratmıyor mu ?
 
coiloverin sertlik yumusaklik ayarini nasil ayarlamak daha saglikli olur yol tutusu viraj icin yardimci olursan sevinirim:)
 
  • Beğen
Reaksiyonlar: ukku
İlk etapta ön ve arka ayar mekanizmasının tur sayılarını baştan sona çevirip kaç tur olduğunu hesapladıktan sonra her turun % kaç sertleştirdiğini görmek lazım, sonra tur sayılarından % hesabıyla ayar yapabilirsiniz.
Kafadan ezbere ayar söylemek iyi olmaz, çünkü lastiklerin durumu, anti-roll bar kalınlıkları vs. başka etkenler var. Ama yol gösterici açısından şunu söyleyebilirim; Önleri ve arkaları %50-50 yapmak ilk ayar için iyidir. Hafif sert direksiyon hareketlerinde arkanın oynama eğilimine bakıp, eğer arabanın arkası hiç oynamıyor, araba önden kayıyor ve yön almakta zorlanıyorsa önleri biraz yumuşatıp tekrar denenebilir. Sert taraf kayar bunu unutmamak lazım. Ve arkanın kayması kötü değildir, ön kayarsa yönlendirme tamamen gider. Ama arka kayarsa direksiyon hala bizdedir. O yüzden arkayı hafif bırakan ayar iyidir :)
Eğer %50-50 kullandığınız yola çok sert gelirse, çok sekme yaşanırsa aynı senaryoyu %25 ön sertlik ve %25 arka sertlikten başlayarak tekrarlayabilirsiniz. Atıyorum yine araba yön almakta zorlandı, ön taraf iyi tutunmadı, önleri %10 sertlik arkaları %25 sertlik yapıp denenebilir.

Yükseklik olarak, araba yerde ve boş iken arka çamurluğun önden 1.5 2 cm yukarda olması iyidir. Eşit olursa içine birileri bindiğinde arkası önden daha alçak olur. Bu da yönlendirmeyi zorlaştırır, yine istemediğimiz durum ortaya çıkar; önden kayma. :)
 
Geri
Üst Alt