Yokuş kalkış desteği

  • Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan umut242
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

umut242

Kayıtlı Üye
Katılım
9 Şub 2020
Mesajlar
351
Yaş
36
Herkese iyi günler arkadaşlar.Size yokuş kalkış desteği ile ilgili sormak istediğim bir şey var.Aracım 2012 model seat leon fr.Aracımla belirgin bir yokuşta durduğumda bazen yokuş kalkış desteği devreye giriyor bazen ise bazen geri kaçıyor.Acaba bu sistemi devreye sokmak için bişeyleri eksik mi yapıyorum yoksa sistemde bir sorun mu mevcut ?
 
Araç tam olarak durduktan sonra freni 1-2 kez pompalayın, pedal şişmeye başlayacaktır. O zaman geri kaçırma yapmadan kaldırabilirsiniz aracı ama hafif rampalarda biraz sert kalkabilir.
 
Aracınızı beli bir derecede eğimde olması, emniyet kemerinizin takılı olması ve frene tam dip basmanız lazım sistemin devreye girmesi için. 3 sn içinde devreden çıkar ayağınızı frenden çektiğinizde.
 
Yorumlar için teşekkürler.Demekki frene basma seklimle alakalı bu durum.Ben genelde frene çok sert basmam demekki ondan olmuyordu
 
39,130Konu
763,845Mesajlar
21,886Kullanıcılar
engin78Son üye
Geri
Üst Alt