Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

yeni lastik ne alayım?

ugurcoskun28

Kayıtlı Üye
Katılım
5 Eyl 2009
Mesajlar
493
merhaba arkadaşlar aracın lastikleri şu anda 30.000 yaptı.takalı 2 yıl oluyor.yani sertleşti çok ses yapıyor lastikler er 300.buranın yolları kötü sizce ne marka lastik alayım.
GT radial diye lastik markası duyan var mı?4'ü 500 tl
orinal ölçü195*65*15,205*60*15 olursa artıları eksileri ne olur?
 
Kesinlikle Kumho alın derim. Hem ucuz hem kaliteli. Daha önce Michelin kullanıyodum, Kumho'lardan daha memnun kaldım. Fiyatı da ucuz olduğu için çok daha kısa sürede yeniliyorum. O ebattaki Kumho takım fiyatı 400TL - 450TL gibi fiyatlara bulunur.
 
Uğur abi bence 500'ü bilinmedik markaya vereceğine kaliteli bi lastik için üstüne biraz daha para koymakta fayda var..
ebatlar itibariyle kaliteliler de pahalıya gelmez o kadar..

Michelin Energy'ler mesela muhtemelen tanesi 150 civarı falandır..
hem kaliteli hem uzun ömrülü hem de yumuşak hamurlu olduğu için de çok ses de yapmaz..zaten sürtünme kat sayısı düşük bi lastik üretilme amacında olduğu gibi..
belki bütçende bi sıkıntı yaratır ama avatarında kucağındaki güzellik için hiç bi şekilde pahalıya gelemez.. :)
 
uğur yolların durumuna göre lastik seçmelisin.. ansızın lastik yaracak kadar çıkan çukurlar varsa yollarında, lassa impetus2 derim, yanakları çift sıra telle sarıldğı için yarılma riski azalır. tabi sert lastik olduğu için konfor azalacaktır..yollar güzelse, impetus revo lar yumuşak ve konforlu ama çukurlarda yarılma riski ''sert lastiklere'' göre yüksek..
-benim leona satmadan önce impetus2 almıştım..şehir içinde güzel değildi ama yağmurlu havalarda ve çukurlu yollarda sol şeriti kapatıp gidiyodum..
 
lastik değişim denince aklıma gürültü canavarı olup dayanma süresi ve yol tutuşunu çok beğendiğim lassa impetus sportlardan başka aklıma makul fiyatlı bir model gelmez oldu. 2 kez denemiş ve dayanımı ile beni oldukça memnun etmiş bir modeldir. şu anda yeni araçta bridgestone var bakalım ne kadar dayanacak, bu markada ilk deneyimim benim.
 
daha önceden aracimda 225 45 17 pirelli p7 vardı... 5 para etmez , çok gürültülü frenajı vasat, yol tutuşu kuruda da ıslakta da ortalamanın biraz üstünde ama çok şahane değildi...
gerçi bu ara pirelli p7 ye falan cinturato diye bi seri çikartmiş..çok sessiz ve çok konforluymuş...kullanmadim yorum yapamicam..

sonrasinda yeni jantlarla birlikte 225 40 18 olarak Kumho ecsta spt ku 31 denen lastiği kullanmak zorunda kaldım bir dönem...aman allahım frene normalden azicik sert basinca hemen abs devreye giriyor, çok ani durmak gerekiyorsa freni dibe kadar köklemek gerekiyordu..yol tutuş ıslakta YOKTU =) bildiğiniz YOL TUTUŞ YOKTU...islakta 50yi geçmeden tedirgin şekilde gidiyordum...
kuru hali de 10 üstüne 5-6 ancak..

2 hafta önce 225 40 18 olarak pirelli zero rosso aldım..lastikçi ilk 1000km falan fazla bir performans alamayacağimi söylemişti...hurafedir dedim geçtim..
ama lastik gün geçtikçe performans kazanmaya başladi...600 km oldu taktiğimdan beri çok memnunum...konforu 17" li halimden bile çok daha konforlu...yol tutuşu her gün artiyor desem yalan olmaz..
gelelim en önemli kısmına,frenaj....frenajı müthiş...ya da kumholardan sonra bana çok iyi geldi bilemiyorum..ama bir kaç kez önümde gerçekleşen durumlardan dolayi ani fren yapmak zorunda kaldım...eskiden kumhoyla öndeki arabanin dibinde zar zor durabilceğim yerde zero rosso ile öndeki arabayla aramda 2 araçlık mesafe varken durdum resmen..dün akşam yağmurlu havada bir fren testi denedim boş yolda...çok çok memnun kaldım..islakta bile bu kadar güven verebileceğini sanmıyordum ama beklediğimin üstünde çıktı..
kısaca bundan sonra aracim ne olursa olsun p zero rosso dan şaşmayacağim kesin..

size de tavsiyem ucuza kaçmayin..sizi ve sevdiklerini yola yani hayata bağlayan 4 adet lastiğin 3ünden 5 inden tasarruf etmeyin...
pirelli michelin ya da en kötü ihtimal lassa alin derim..
 
araciniz ibiza mi? eger ibiza ise 195 tabanda 65 yanak cok yanlis bir deger. araci baya havaya kaldirir. o teker olcusu. orjinali 55 ve 60 yanakta bile araci yukseltiyor (kislik lastigim 195/60 oradan biliyorum :) )

lastik olarak da good year efficientGrip tavsiye derim. michelin energy saver yerine kesinlikle bunu tercih edin derim.
daha cok performans icin lassa impetus sport tavsiye ederim.
 
good year efficientGrip 195/65/15 su anda lastik 24 te indirimde. 130 lira kdv dahil tanesi. kacmaz :)
 
rıza sende bı alemsın 65 yanak olmaz dıorsun ama 65 yanaklı lastıgı tavsıye edıyorsun anlamadım ben :)
 
rıza sende bı alemsın 65 yanak olmaz dıorsun ama 65 yanaklı lastıgı tavsıye edıyorsun anlamadım ben :)

yok koray tavsiye etmedim. ben 55 yanaktan baska kullanmam aracimda (sadece babamin aracindan cikma kisliklar 60 oldugu icin 2-3 ay onu kullaniyorum), tavsiye de etmem kimseye :)

kendisi 65 yanak sordugu icin soyledim sadece indirim var diye.
 
Geri
Üst Alt