Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

Yeni cee’d Avrupa’dan önce Türkiye Yollarında...

YCO

Kayıtlı Üye
Katılım
26 Ağu 2009
Mesajlar
22,337
Yaş
36
Avrupa ülkelerinde 2009 yılının Ekim ayında satışa sunulacak olan yeni Cee’d, 15 Eylül 2009 tarihinde, Frankfurt 63. Uluslararası Autoshow Fuarı’nda yapılacak dünya lansmanından önce, Ağustos ayında Türkiye’de satışa sunulmaya başlandı.

6949.jpg


Yeni cee’d Avrupa’dan önce Türkiye Yollarında...

1.6 lt. CRDi 90 ps ve 1.6 lt. CRDi 115 ps olmak üzere iki farklı dizel motor seçeneği ve 1.6 lt 126 ps benzinli motor seçeneği ile, cee’d , pro_cee’d ve cee’d SW olarak 3 farklı gövde tipi ve Cool,Motion ve Consept adıyla 3 farklı donanım paketi ile ülkemizde satışa sunulan yeni cee’d ailesinin tüm üyelerinde, KIA Tasarım Merkezi Başkanı Peter Shreyer tarafından geliştirilen ve KIA’nın yeni yüzü olarak tanımlanan ızgaralar kullanılıyor. Böylece, genel çizgilerin korunduğu makyajla birlikte araç, KIA’nın yeni marka yüzünü taşıyor.

Son derece agresif dış çizgilere sahip olan yeni Cee’d, keskin hatlı dış yapısıyla sportif bir görünüş sergiliyor. 30 yaş ve üzeri, ekonomik olduğu kadar sportif özelliği ile de öne çıkan bir otomobil arayanlar için tasarlanan yeni cee’d, aktif yaşam tarzını benimsemiş, özgür ruhlara hitap ediyor.

Yeni görünümü ile ön ve arka tampon, yan ayna dizaynı ve dış tasarımı tamamen değişen ve arka stop lambaları led görünümlü hale gelen yeni cee’d, daha agresif bir görünüme kavuştu. Aracın uzunluğu 5 kapıda 25 mm, sportywagonda ise 20 mm arttı.

Dış tasarımla mükemmel bir uyum sağlayan iç bölümün akıcı ve zarif tasarımı, yüksek kaliteli malzemelerle bir araya gelerek sınıfındaki modeler içerisinde eşine az rastlanan nitelikli bir donanım sağlıyor.

Türkiye’de 3 farklı donanım paketi ile satışa çıkan yeni cee’d, standart olarak sunduğu yüksek güvenlik ve performans özelliklerinin yanı sıra, zengin donanım özellikleri ile de konforlu bir sürüş sağlıyor.

Yeni cee’d modelinde; ön, yan ve perde hava yastıkları, EBD ile desteklenmiş ABS, beş yolcu için kafalık ve üç noktalı emniyet kemeri, uzaktan kumandalı merkezi kilit, elektrikli ön ve arka camlar, çift bölgeli otomatik klima, altı hoparlörlü müzik sistemi, direksiyondan kumandalı radyo, yol bilgisayarı ve cruise control sistemi, CD&MP3 çalar, USB&AUX&Ipod girişi sunuluyor.

Ülkemizde, düz vites seçeneği ile de satışa sunulan yeni cee’d; 6 ileri şanzıman ile daha güçlü bir performans sunuyor.

Araçta ayrıca, ESP ve TCS özelliğine eklenmiş olan VSM sistemi, ( Araç Denge Yönetim Sistemi ) savrulma esnasında Elektrikli Takviyeli Direksiyon yardımı ile sürücünün direksiyon hakimiyetine destek veriyor. HAC (Yokuşta güvenli kalkış sistemi) sayesinde ise yeni cee’d’ler kullanıcılarına yokuşta da güvenli bir kalkış sağlıyor. Aracta kullanılan yeni tip alternatör ile de yakıt sarfiyatında %2’lik bir ekonomi sağlanıyor.

Sunduğu yüksek kalite, güvenlik ve konfor özellikleri ile yeni cee’d, 32.759 TL’den başlayan fiyatıyla, C segmentindeki iddiasını sürdürüyor.

Kia, yeni cee’d ile yine müşterilerinin beğenilerine hitap eden bir otomobil sunuyor.
 
çakma subaru impreza olmuş.

birde bunada 90 bg dizel koymuşlar :p
 
1.6 ya 90ps dusuk degılmı ya
 
115 normal ama 90 az geldı bana
 
Eskisi daha sportifti..
 
Geri
Üst Alt