Hoşgeldiniz

Tüm özelliklerimizi kullanmak için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara cevaplar gönderebilir, üyelerinize itibar verebilir, kendi özel mesajlaşma sisteminizi alabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Aynı zamanda ücretsiz stickerimizden de faydalanabilirsiniz.

yardımm

cigaerkan

Kayıtlı Üye
Katılım
16 Ağu 2010
Mesajlar
20
Yaş
39
selamlar saygılar arkadaşlar

2004 1.4 TDİ SEAT İBİZA aracımda geçen gün yolda emin olmamakla birlikte turbo devre dışı kaldı.araba kasılmaya başladı..Bi süre sonra aracı durdurdum ve biraz bekledikten sonra tekrar çalıştırdım.Bu sefer normal olarak çalıştı ve turbo devreye girdi.Dönüşte de aynı sorunu yaptı.İlk defa böyle bir sorunla karşılaştım sorun.Daha önce bu sorunu yaşayan,ya da bu sorun hakkında bilgi verebilcek arkadaşların görüşlerini bekliyorum.Şimdiden Teşekkürler.
 
intercoler tıkanmış olabilir we turbo yu yağlanmasına sepep wermiştir.intercoler temizliğini yaptır derim.
 
geçmiş olsun..şu an belki önemlidir yada önemli olmayabilir..ama önemli bir arızaya sebebiyet vermeden vakit kaybetmeden bir servisin yolunu tutun lütfen..
 
ben bu motorlarda güvenli mod oldugunu düşünmüştüm aracın kendini güvenli moda aldıgı durumlarda turbo devre dışı gibi gaz yememeye başlıyormuş aracı stop edip kapıları kilitleyip tekrar açınca düzeliyor diye duymuştum başıma gelmediği için kesim birşey diyemicem
 
aracinizda chip var mi acaba? Gorkemin dedigi gibi arac kendini guvenli moda aliyor olabilir..

yuksek vites alt devirden bastiginiz zaman eger aracta chip varsa bahsettiginizi yapabilir..
 
arkadaşlar yorumlarınız için sonsuz teşekkürler.arkadaşlar bugun bir ustadan görüş aldım ne derece doğrudur bilmiyorum.Turboyu bilgisayara bağlayıp walf ayarlarını yapmamız lazım gibi bişey dedi telefonda..arabamda chip var mı yok mu bilmiyorum..varsa nasıl anlaşılır:)
 
Standart olduğundan emin olduğunuz bi 1.4 TDI Ibiza'yı 2-3 boy geçiyosanız aracınızda chip vardır.
Chip varsa bu olay başınıza gelebilir. Turbo bazı durumlarda kendini korumak adına limp mode a alır. Ve aşırı duman atar.
Wastegate yayında bi problem olabilir.
 
ben aksine size soru sorayım, turbonun devre dışı kaldığını nasıl anladınız yada hissettiniz? :)
 
safe modda belli bi deviri hiç bi şekilde geçmez araç..
araçta yazılım varsa serviste bilgisayara bağlayıp güncelleme atılmaya çalıştığında hata verir zaten ordan anlayabilirsiniz..velakin yazılım varsa güzel de duman atar araç zaten..
sanki forumdan biri benzer bi sorun yaşamıştı ama problem neydi hatırlayamadım..
 
patron araç normalde 200-2500 devir arası şaha kalkıodu.sorun yaşadığımda bariz olarak hiç bi hareket olmuo araçta ,çok farkedilio yani.bu turbodanmıdır bilmiyorum tabi.ben öle düşüdündüm::rolleyes:
 
Geri
Üst Alt